Zinkweg onderuit in Oudenhoorn

De bekerwedstrijd OHVV-Zinkwegse Boys was voor de ploeg uit Oud-Beijerland de laatste test voor het begin van de competitie op 19 september tegen NBSVV. Het bekertoernooi leek na het verlies vorige week in en tegen Schoonhoven immers feitelijk voorbij. Trainer Peter van Dam liet, in overleg met zijn medische staf, een aantal sterke spelers, zoals spits Justin de Lange en middenvelder Otman Fertoute uit de basis vanwege lichte blessures. Daar hij de keuze heeft uit een uitgebreide, kwalitatief sterke selectie, zou dat geen groot probleem mogen zijn.

De Boys startten sterk met goed controlerend werk achterin van Bas Koelemeijer en John van de Zande. In de punt was Rahman Al Turkey een steeds aanwezig en balvast aanspeelpunt, maar deze werd steeds op de huid gezeten door een OHvv-er. Daardoor creëerde de Zinkweg te weinig echte kansen. Vaak kwam de eindpass net te laat of net te vroeg. En toen de eindpass precies op maat kwam werd de doorgebroken  Marnix de Koning onreglementair naar de grond gewerkt. Met slechts een gele kaart taste de scheidsrechter hier volkomen mis. Soms heb je van die middagen. De tegenstander kreeg echter van de solide en uiterst fit ogende defensie van de Zinkwegse Boys ook weinig ruimte, zodat een groot deel van de wedstrijd zich op het middenveld afspeelde. Captain Mike Fiere oogde sterk, maar evenals de vandaag degelijke Mees Lebbink miste hij wat geluk bij zijn kaatsen op Rahman Al Turkey. Bij de rust stond het 0-0.

Vlak na de rust, 51e minuut, tastte de verder prima spelende John van de Zande mis op een diepe bal op de snelle rechtsbuiten van OHvv. Deze zette op maat voor op de trefzekere spits: 1-0. OHvv kreeg daarna vleugels. Het was na de rust in een meer 4-2-4 opstelling gaan spelen en dat bleek een goede beslissing. Het middenveld van de Boys kon niets doen met de ogenschijnlijke man-meer situatie en onze defensie kwam steeds meer onder druk te staan, hetgeen uiteindelijk tot de 2-0 en uiteindelijk 3-0 leidde. Vooral de 3-0 was een totaal uitgespeelde aanval, waarbij alleen uitblinker Bas Koelemeijer geen blaam trof. Keeper Martijn Krediet werd na een voortreffelijke partij vanwege een blessure  gewisseld. Rik Bakker was zijn vervanger. Ondanks het verlies waren er toch goede acties van de ZWB te bewonderen. Marnix de Koning en de later voor deze ingevallen William Benard bezorgden de defensie van OHvv handenvol werk hetgeen leidde tot een aantal gele kaarten, uitgedeeld door een niet altijd consequente en verder ook zwakke scheidsrechter.