Waterschap verbetert veiligheid voor fietsers op Korteweg

De Korteweg bij Zuid-Beijerland krijgt fietssuggestiestroken. Door de rode fietssuggestiestroken aan beide zijden van de Korteweg worden automobilisten extra geattendeerd op mogelijk aanwezige fietsers.

Heemraad wegen Petra van Nes-de Man van waterschap Hollandse Delta: “We hebben voor rode fietssuggestiestroken gekozen als oplossing om op korte termijn de fietsveiligheid te verbeteren. Daarnaast is het waterschap met de gemeente Hoeksche Waard in gesprek om de verkeersveiligheid voor fietsers op de Korteweg ook op lange termijn verder te verbeteren.”

De fietssuggestiestroken worden nog dit najaar aangebracht tussen de Noord-Achterweg en de Provincialeweg, dus ook een stukje van de Middelsluissedijk Westzijde en de Schoutsdijk krijgen fietssuggestiestroken.

Foto: heemraad Petra van Nes-de Man