Wat vindt de Hoeksche Waarder ervan?

Scooter rijdende jongeren hebben geen realistisch beeld van de risico’s die zij nemen in het verkeer. Zij zien niet in dat het gedrag dat zij vertonen gevaarlijk kan zijn, blijkt uit onderzoek van stichting TeamAlert.

De brom- en snorfiets, ook wel scooter genoemd, zijn een zeer populair vervoersmiddel in Nederland, die vooral door jongeren worden gebruikt. Deze scooterrijders lopen het meest risico om betrokken te raken bij verkeersongevallen, omdat een scooter een hoog ongevalsrisico heeft. Ook zijn beginnende bestuurders nog onervaren, vertonen zij risicogedrag en kunnen zij gevaarlijke situaties nog niet goed herkennen.

'Scooter rijdende jongeren zien de risico’s die zij nemen in het verkeer niet en gedragen zich gevaarlijk. Ziet u dat gedrag ook in de Hoeksche Waard?'.

  • Ja, vaak (53%, 18 Votes)
  • Ja,soms (44%, 15 Votes)
  • Nee, nooit gezien (3%, 1 Votes)

Total Voters: 34

Laden ... Laden ...