Update Corona-uitbraak Rembrandt

Testuitslagen locatie Rembrandt binnen: meer testen nodig en extra maatregelen

Vanwege de corona-uitbraak op de afdeling geriatrische revalidatiezorg op locatie Rembrandt heeft Zorgwaard ook de cliënten van de aangrenzende afdeling somatiek getest. Dat geldt ook voor alle andere medewerkers die werkzaam zijn in het zorggebouw van deze locatie.

Tot nu toe is de tussenstand dat geen van de cliënten van de afdeling somatiek het coronavirus onder de leden heeft. Echter, bij de tot nu toe geteste medewerkers is wél corona vastgesteld, ook bij een thuiszorgmedewerker en een thuiszorgcliënt van het woongebouw die zich hadden laten testen vanwege klachten. Verder blijken twee collega’s van team horeca geinfecteerd te zijn.

Daarom gaan ze nog meer van de medewerkers uit voorzorg testen op COVID-19. Het gaat hierbij om alle medewerkers van team horeca. De medewerkers van de thuiszorg zijn verzocht zich te laten testen op het moment dat zij coronagerelateerde klachten hebben of krijgen. Omdat één van de besmette horecamedewerkers ook op de locatie in Puttershoek heeft gewerkt, heeft Zorgwaard het restaurant in Puttershoek uit voorzorg gesloten.

Fysiotherapie gaat door op locatie Gravin en locatie ’t Huys te Hoecke

Cliënten van buitenaf zijn welkom voor fysiotherapeutische behandelingen op locatie Gravin (Oud-Beijerland) en locatie ’t Huys te Hoecke (Puttershoek). De fysiotherapeuten van deze locaties werken namelijk voorlopig niet op locatie Rembrandt. Ook de fysiotherapeuten van Rembrandt werken alleen op die locatie. Zo zorgt Zorgwaard ervoor dat cliënten op een verantwoorde manier hun oefentherapie kunnen krijgen.