SVS Capelle – SHO


Dinsdagavond werd de nog openstaande wedstrijd in poule 10 van de districtsbeker bij SVS in Capelle ingehaald.

De eerste aanval van SHO werd door de thuisclub opgevangen en een snelle counter over de rechtervleugel betekende 1-0, na 56 seconden. Een lekker begin denk je dan maar al snel trok SHO de zaak weer recht. Na tien minuten was een verwoestende uithaal van Robin Winkels op aangeven van Kevin Angel de sluitpost te machtig: 1-1. Iets meer dan een minuut later kon Sander de Heer in vrije positie SHO op voorsprong zetten: 1-2.

Na een overtreding van de jarige Andrew van Tiggelen (32) kon scheidsrechter Takacs niets anders dan de bal op de stip leggen. Doelman Peter Konings stopte de elfmetertrap bijna, maar de bal ging toch in het doel: 2-2. Lang kon SVS niet genieten van het evenwicht op het scorebord. Rowdy Rijsdijk mocht vanaf de zijkant zestien aanleggen voor een vrije trap en de Spijkenisser, gezegend met een uitstekende traptechniek, raakte de bal wel erg lekker en ook nu was de doelman kansloos: 2-3 op precies in het eerste kwart van de wedsrtijd. Doelman Leeflang kreeg voor de thee nog een paar aardige zaaiers te verwerken van ondermeer Rijsdijk en Kevin Angel maar hield vooralsnog zijn doel schoon.

In de tweede helft kwam Tim de Pender in het veld voor Sander de Heus. SHO nam het heft weer in handen en na een kleine tien minuten was een hard en laag schot van Van Tiggelen de keeper te machtig: 2-4. SHO speelde goed en moest alleen beducht zijn op uitvallen van SVS. Maar de Capellenaren kregen het vizier niet meer op scherp.
Giovanni Brevaart maakte de 2-5 en invaller Joost Both werd door Tim de Pender ook een doelpunt gegund: 2-6.
SHO deed in deze poule met drie tweede klassers wat het aan har stand verplicht is en werd poulewinnaar met 9 uit 3. Te Werve werd tweede met vier punten en gaat ook door naar de volgende ronde.


Opstelling SHO:
Peter Konings: Andrew van Tiggelen, Robin Winkels, Danny Kerpel, Dennis Groosjohan; Ingmar van Bruggen, Rowdy Rijsdijk, Giovanni Breevaart, Kevin Angel Queijo; Ricky Bokhoven, Sander de Heus.

Wissels:
46’ Tim de Pender voor Sander de Heus
Rowdy Rijsdijk voor Esra Pieters
69’ Gerrit Fix voor Andrew van Tiggelen
78’ Joost Both voor Ricky Bokhoven
78’ Tommy reedijk voor Ingmar van Bruggen

Doelpunten:
01’ 1-0
10’ 1-1 Robin Winkels
11’ 1-2 Sander de Heus
19’ 2-2 Stafschop
21’ 2-3 Rowdy Rijsdijk
53’ 2-4 Andrerw van Tiggelen
77’ 2-5 Giovanni Breevaart
85’ 2-6 Joost Both
Scheidsrechter Gyuri Takacs had geel voor Roy Brinkman trainer van SVS.