SHO – Kloetinge


Eindelijk is in dit bizarre jaar de competitie begonnen.
Het was inmiddels 32 weken geleden dat SHO de laatste competitiethuiswedstrijd speelde. Tegen Brielle werd het 0-0 en dat is een tamelijke zeldzaamheid. In de, sinds deze maand, eenentwintig jaar dat SHO op de Kikkershoek speelt was de uitslag tegen de Geuzenstad-bewoners pas de negende keer dat na negentig minuten het scorebord nog op dubbelblank stond. Met de deling tegen Brielle was wel het eerste punt van 2020 binnen. Daarna werd werd met 1-1 gelijkgespeeld bij Voorschoten’97 en dat was het eerste -en enige- punt dat in de afgebroken competitie in een uitwedstrijd werd bemachtigd.


De selectie van SHO kende weinig mutaties. Bob Bison is gestopt en daarmee blijft de teller steken op 198 optredens in competitie- en bekerwedstrijden in de hoofdmacht voor hem. De verdediger uit de eigen jeugd maakte tien jaar deel uit van de SHO-selectie. Aanvulling kwam van Heinenoord. Aanvaller Sander de Heus (23) maakte de overstap van De Tienvoet naar De Kikkershoek. Op 8 februari maakte De Heus in de door SHO met 3-0 verloren uitwedstrijd tegen Heinenoord het eerste doelpunt.
Met vijf doelpunten in drie wedstrijden in poule tien van de districtsbeker kroonde de verse aanvallende kracht van SHO zich tot topscorer.
Vier weken geleden speelde SHO op bezoek bij Kloetinge een oefenwedstrijd en toen waren de gastheren met een uitslag van 4-0 duidelijk een maatje te groot voor de Beijerlanders. Het beloofde dus een voor SHO pittige competitie-ouverture te worden. En dat werd het ook want de ambitieuze Zeeuwen namen vanaf de aftrap te heft in handen en kwamen, afgezien van de eerste tien minuten na de rust, geen moment in de problemen. Ricky Bokhoven kreeg in de beginfase een mogelijkheid maar schoot zwaar gehinderd naast.


Aan de andere kant zag aanvoerder Jeremy Hubregtse een schot maar net langs de voor hem verkeerde kant van de kruising verdwijnen.
Nadat SHO het eerste kwart van het duel ongeschonden was doorgekomen gingen de bezoekers de druk wat verder opvoeren, doelman Peter Konings had een paar knappe reddingen nodig om zijn ploeg overeind te houden. Uit één van de hoekschoppen die de sluitpost moest weggeven kopte, net voor het half uur, Hubregtse van dichtbij binnen: 1-0. Een paar minuten later liep de aanvoerder in het eigen strafschopgebied bij het uitverdedigen een bloedneus op die aan de zijlijn moest worden gestelpt. In de korte tijd dat SHO daardoor met een man meer binnen de lijnen stond kon daarvan niet worden geprofiteerd.

Na de doelwisseling tapte SHO uit een ander vaatje. Al snel kreeg Sander de Heus een mogelijkheid, de bal scheerde langs de verkeerde kant van de kruising. Een inzet van Ricky Bokhoven werd door de keeper gekeerd waarna Braafhart ook de rebound van Giovanni Breevaart stopte. Ook een vrije trap van Rowdy Rijsdijk werd een prooi voor de doelman. Dat waren zo ongeveer de wapenfeiten van SHO. Vervolgens  profiteerde Kloetinge van de ruimte achter de Beijerlandse afweer en maakte Ramon Janson de 0-2. Het was vanaf de tribune gezien tweemaal randje buitenspel maar het mocht allemaal door van het arbitrale damestrio. Zij vliegen binnenkort naar Letland om daar ook een wedstrijd te leiden.

Na een overtreding van Peter Konings ging de bal op de stip maar Konings stopte de elfmeter trap van Hubregtse. Het bleek uitstel van executie, doelman Konings kreeg een lage bal niet onder controle waarna invaller Luuk van Vossen het vonnis velde: 0-3.
SHO kon er weinig meer tegenover stellen en loopt zo tegen de grote favoriet voor de titel tegen de eerste nederlaag van de competitie aan.


Opstelling SHO:
Peter Konings: Andrew van Tiggelen, Robin Winkels, Danny Kerpel, Dennis Groosjohan; Ingmar van Bruggen, Rowdy Rijsdijk, Giovanni Breevaart, Kevin Angel Queijo; Ricky Bokhoven, Sander de Heus.


Wissels:
72’ Tim de Pender voor Giovanni Breevaart
72’ Jasper Huisman voor Robin Winkels
79’ Joost Both voor Kevin Angel Queijo
Doelpunten:
01’ 0-1 Jeremy Hubregtse
58’ 0-2 Ramon Janson
79’ 0-3 Luuk van Vossen
Scheidsrechter Lizzy van der Helm had met assistentie van Diana Snoeren en Bianca Bussem-Scheffers weinig moeite om het duel in goed banen te leiden.  Geel was er voor Jasper Huisman en Ingmar van Bruggen.