‘s-Gravendeel onderuit tegen Oliveo

Door het verlies in Pijnacker tegen Oliveo is ’s-Gravendeel uitgeschakeld in de bekercompetitie.

In een aantrekkelijke wedstrijd kreeg ’s-Gravendeel na vijf minuten spelen al direct twee kansen. Eerst was het Dedier Bos die na een voorzet van Leon de Jong uit de draai verrassend uithaalde, maar doelman Martijn Duivestijn kon redding brengen. Amper een minuut daarna een lange bal van doelman Ricardo Bakker richting Ryan Aarnoudse. Na een communicatie fout kopte een Oliveo verdediger terug op zijn doelman, maar die stond iets uit zijn doel. De bal verdween over Duivestijn maar die kon ter nauwer nood de bal voor de lijn wegtikken.

Oliveo was de schrik te boven en creëerde nu ook kansen. En in de achttiende minuut kwamen de gastheren zelfs op voorsprong. Na een goed opgezette aanval was het Joey van Eeden die de stand op 1-0 zette. Met alle macht probeerde ’s-Gravendeel iets aan de stand te doen. Het lukte echter niet om doelman Duivestijn te verslaan. Dedier Bos mikte over en na een knappe actie van Ryan Aarnoudse ontving Sven Akkerman de bal, die naast schoot.

Maar het was ook oppassen dat Oliveo niet verder uitliep. Zo bracht Ricardo knap redding nadat Joey van Eeden de bal via en vrije trap langs de muur plaatste en even daarna stond Bakker weer in de weg na een inzet van Tim van Rheenen.

Na de theepauze een zelfde beeld. Beide ploegen lieten de bal vrij vlot rondgaan en bij balverlies werd er stevig druk gezet. ’s-Gravendeel kon niet voorkomen dat het zeven minuten na aanvang van de tweede helft op een 2-0 achterstand kwam door Tim van Rheenen. Maar al direct na de aftrap verkleinde ’s-Gravendeel via Ryan Aarnoudse de achterstand weer tot één doelpunt.

Door wat wissels toe te passen liet trainer Barry Schipper zijn ploeg met iets meer risico voetballen om zo nog de gelijkmaker te forceren. Dat lukte echter niet, want via Joey van Eeden werd het zelfs 3-1. Het lukte ’s-Gravendeel niet om tot scoren te komen, waarmee de 3-1 stand na negentig minuten op het scorebord bleef staan.

Volgende week een wedstrijd om des keizers baard in deze bekercompetitie. Dan komt GSC/ESDO uit Den Haag, wat ook hun tweede wedstrijd verloor, op bezoek op sportpark de Trekdam. Aanvang 14.30 uur.

Oliveo:

Martijn Duijvestijn, G. La Grand, Ludo van Adrichem,. Gerben Pels, Max Huurman (Noah Boer), Guy Luscuere, Robbert Brouwer (Jesper van Es), Laurens Huurman, Wessel Kleij (Mark Miloza), Joey van Eeden (Leon Woutersen), Tim van Rheenen

’s-Gravendeel:

Ricardo Bakker, Leon de Jong, Joeri van Ast, Ronald van Wingerden, Martijn Kuiper (46ste Romano Liefeld), Job v/d Vorm (68ste Zoey Hoogwerf), Alwin v/d Werff (81ste Wesley de Sterke), Youri Ton, Ryan Aarnoudse, Sven Akkerman (81ste Martijn Zilverschoon), Dedier Bos

Arbiter: J. Meuwese uit Zoetermeer

Scoreverloop:

18de 1-0 Joey van Eeden

52ste 2-0 Tim van Rheenen

53ste 2-1 Ryan Aarnoudse

75ste 3-1 Joey van Eeden

Gele kaarten:

Leon de Jong en Romano Liefeld (’s-Gravendeel)