Ruime overwinning `s-Gravendeel op GSC/ESDO

VV S-Gravendeel

De laatste wedstrijd in de poulefase van het bekertoernooi heeft ´s-Gravendeel flink uitgehaald tegen het Haagse GSC/ESDO. En het was eigenlijk de middag van Dedier Bos. Want van de zeven doelpunten die ´s-Gravendeel mocht noteren, was hij betrokken bij vijf doelpunten.

Bos kreeg zelf mogelijkheden om de score te openen. Na al een drietal minuten  een fraaie kapbeweging, Hij haalde uit op het doel van GSC/ESDO. Helaas spatte zijn kans uiteen op de lat. ´s-Gravendeel zocht veelvuldig het doel van GSC/ESDO op. En weer was het Dedier Bos die kansrijk was. Na een voorzet van Ronald van Wingerden nam Bos de bal in één tijd op zijn schoen, maar trof het zijnet. Er waren achttien minuten verstreken en de 1-0 kwam op het scorebord. Sven Akkerman bereikte knap Dedier Bos die scherp voorzette. Youri Ton rondde netjes af. Vijf minuten later werd het al 2-0. Het was doelman Ricardo Bakker die met een lange bal van achteruit Dedier Bos wist te bereiken. Bos bracht de bal voor en het was Sven Akkerman die doelman Sharif Jacobs wist te passeren. Door het aanvallend ingestelde voetbal van ´s-Gravendeel was het wel een aantal keren uitkijken dat GSC/ESDO niet te gevaarlijk werd. De gasten dachten wel de stand terug te brengen op 2-1, maar Brahim Amheye bevond zich duidelijk in buitenspelpositie. Enkele tellen later scoorde ´s-Gravendeel wel legaal. Ryan Aarnoudse haalde hard uit. Sharif Jacobs keerde de inzet maar Youri Ton was er als de kippen en bracht de stand op 3-0.

Ondanks dat Ricardo Bakker niet echt veel te doen had was hij wel alert. Zo redde hij knap op een inzet van Samir Ouilhani. Zo vlak voor het rustsignaal wist ´s-Gravendeel nog twee keer te scoren. Ryan Aarnoudse wist na een knappe actie Alwin v/d Werff te bereiken die de bal net iets te zacht richting doel bracht. Sven Akkerman rondde het voor de zekerheid af 4-0. Vlak voor scheidsrechter Vijverberg wilde affuiten om de kleedkamers op te zoeken, wist Youri Ton nog te scoren nadat Dedier Bos de bal voor bracht.

Na de rust verslapte de concentratie enigszins bij ´s-Gravendeel. En het moest toezien dat GSC/ESDO toch wist te scoren. Dit was wel via een strafschop, die door Samir Ouilhani verzilverd werd. ´s-Gravendeel pakte echter de draad weer op en wist met fraai spel weer enkele malen gevaarlijk te worden. Zo kon de ingevallen Zoey Hoogwerf met uiterste inspanning de 6-1 op zijn naam te zetten. Het was Dedier Bos die de bal knap voor bracht. Het was wederom Dedier Bos die een medespeler vond die mocht scoren. Want nu was het Ryan Aarnoudse die doelman Sharif Jacobs kon passeren 7-1. Kort hierna wipte Dejan Bislimi de bal over uitgelopen doelman Jacobs maar verdween de bal helaas naast het doel. Namens Nordin Zambib wist GSC/ESDO voor de tweede maal doel te treffen. Dit was zo twaalf minuten voor het eindsignaal het laatste werkelijk wapenfeit.

Beide ploegen zijn nu klaar met bekervoetbal en kunnen zich opmaken voor de competitie.

´s-Gravendeel start de competitie met een thuiswedstrijd tegen Den Bommel, aanvang 14.30 uur.

´s-Gravendeel:

Ricardo Bakker, Romano Liefeld, Joeri van Ast, Ronald van Wingeren, Maurits Kuiper, Job v/d Vorm, Alwin v/d Werf (55ste Reinier Toes), Youri Ton, Dedier Bos (71ste Dejan Bislimi), Sven Akkerman (55ste Zoey Hoogwerf), Ryan Aarnoudse (71ste Martin Zilverschoon)

GSC/ESDO:

Sharif Jacobs, Louferdi Angelista, Khalid Faik (Mourad el Ousrouti), Fouad Asserti (Abdel Asaoifi), Nordin Zambib, Samir Ouilhani, Brahim Amheye (Ibrahim Karabulut), Badr Haouach, Jouad Akalai (Soufiane Bouali), Ismail el Mokadam (Khalid Bouali), Ayoub el Majjaoui

Arbiter Sander Vijverberg uit Strijen

Scoreverloop:

  • 18de      1-0       Youri Ton
  • 23ste     2-0       Sven Akkerman
  • 33ste     3-0       Youri Ton
  • 43ste     4-0       Sven Akkerman
  • 45+1    5-0       Youri Ton
  • 55ste     5-1       Samir Ouilhani
  • 58ste     6-1       Zoey Hoogwerf
  • 66ste     7-1       Ryan Aarnoudse
  • 78ste     7-2       Nordin Zambib

Gele kaart:

Mourad el Ousrouti (GSC/ESDO)