OSV sluit voorbereiding af met winst

OSV Oud-Beijerland

OSV Oud-Beijerland heeft op sportcomplex “Olympia” de laatste bekerwedstrijd tegen NSV’46 weten te winnen. De Smeets Ferry-formatie van trainer Adri van Tiggelen won het duel, na een 2-0 ruststand, uiteindelijk met 4-0.

Het team van trainer Robert Swart wees de thuisploeg al na 3 minuten de juiste weg. Uit een harde voorzet van Thomas Lagerweij was het NSV-verdediger Quinn Cordes, die de bal ietwat onfortuinlijk in zijn eigen doel schoot: 1-0. Een minuut later echter moest Youri van Ruiven aan de andere kant al ten koste van een gele kaart een snelle tegentreffer voorkomen. Er viel dus in de openingsfase genoeg te beleven. Een vrije trap van de bezoekers leverde kort hierna niets op. De thuisploeg had weliswaar veel balbezit, maar dat leverde vooralsnog niet veel rendement op. Dat veranderde in de 33e min. toen Nick van Dijk in de combinatie Shurnel François vond en op beheerste wijze NSV-doelman Bas Kalshoven wist te passeren: 2-0. De doelman reageerde in de 40e min. alert en wist te voorkomen dat een harde inzet van dichtbij van Marco van Daalen succes opleverde. De tweede helft was amper begonnen of de thuisploeg nam al verder afstand. Een dieptepass op Jan Jaspers betekende in de 51e min. de 3-0 en twee minuten later was het Shurnel François, die met een lage schuiver van buiten de ‘16’voor de 4-0 tekende. Opnieuw was het de NSV-doelman, die in de 56e min. met een reflex Jan Jaspers van een treffer wist af te houden. Het werd vervolgens voor beide teams tijd om te wisselen. Door het oog van de neutrale toeschouwer en pure voetballiefhebber bezien veelal een rommelige fase in de wedstrijd. De thuisploeg wilde wel, maar was weinig succesvol in de afronding. Eerst in de slotminuut was het nog Kenzo Sanches, die de bal via de binnenkant van de doelpaal weer het veld in zag komen. Het bleef echter bij een 4-0 eindstand. Meest opvallende speler vanmiddag aan OSV-zijde was Thomas Lagerweij, terwijl bij NSV’46 Kevin Fransen een (meer dan) uitstekende indruk achterliet. Toeval dat juist beiden met het rugnummer 6 speelden?

De uitstekend fluitende arbiter Orlando Duivestein uit Rotterdam toonde in het sportieve duel gele kaarten aan Youri van Ruiven van OSV en Niels Leliveld van NSV’46. Beide teams sluiten hiermee vandaag de voorbereiding af.

Het andere pouleduel tussen Graaf Willem II/VAC en RVC Celeritas eindigde in 0-2, waardoor Celeritas met de volle winst doorgaat naar de volgende bekerronde.

Komende zaterdag 19 september gaat het ‘serieuzere werk’ weer beginnen en zal OSV in Klaaswaal de competitie starten met een heuse streekderby tegen SSS, dat vandaag de bekerwedstrijd tegen Bodegraven (4B) met 3-0 wist te winnen. NSV’46 (4B) start met een uitwedstrijd tegen Kamerik, dat in eigen huis VDL verrassend met 5-1 klop gaf.

OSV Oud-Beijerland – NSV’46 4-0 (2-0): 4. Quinn Cordes 1-0 e.d.; 33. Nick van Dijk 2-0; 51. Jan Jaspers 3-0; 53. Shurnel François 4-0. OSV Oud-Beijerland: Serhan Tenekecioglu –– Quinton Burk, Youri van Ruiven, Wesley Koedam (60. Rahine de Wind) en Jurriaan Lindhout –– Thomas Lagerweij (60. Ilyas Edir), Edinho Piqué, Shurnel François (70. Kenzo Sanches) en Nick van Dijk (70.Tim Wiendels) –– Marco van Daalen (70. Christopher Rojer) en Jan

Jaspers.

NSV’46: Bas Kalshoven –– Niels Leliveld, Quinn Cordes, Stefan van Tol en Jelle Verlooij –– Gerben Slomp (70. Robbin Verhaar), Kevin Fransen (70. Michael van Koert), Tim Verberg en Cas van der Hoorn –– Daan Koot en Kamiel Disseldorp (54. Jefrey van Capel).