OSV Oud-Beijerland ontsnapt aan puntenverlies tegen LMO

Oud-Beijerland – OSV Oud-Beijerland heeft zaterdag het eerste thuisduel tegen LMO weten te winnen. De Smeets Ferry-formatie van trainer Adri van Tiggelen zag, na een 0-1 ruststand, in de slotfase alsnog de verlossende 2-1 op het scorebord verschijnen.

Het team van trainer Fred van Zon kende een droomstart. In de 5e min. al mocht Daley Hilkemeijer, na een handsbal van Youri van Ruiven binnen de “16”, vanaf 11 meter aanleggen om de 0-1 binnen te schieten. Het legde de druk meteen bij de thuisploeg, die er in een (te) laag tempo maar niet in slaagde om de tegenstander in verwarring te brengen. Het waren eerder de bezoekers, die in de openingsfase met snelle aanvallen over de vleugels via Malcolm van Noort voor het meeste gevaar zorgden. Net toen de thuisploeg beter in de wedstrijd leek te komen, kwam het ook met een man minder te staan. Na een (met geel bestrafte) stevige overtreding in de 33e min. van Izak Lavooij op Shurnel François, kon het slachtoffer een reactie niet onderdrukken en moest onder de ogen van arbiter Jan van Gurp met een rode kaart van het veld. De situatie zorgde even voor verwarring. Het was OSV-doelman Serhan Tenekecioglu, die in de 36e min. een onder de lat vallende voorzet van Glodi Kuba maar net onder de lat kon wegtikken. Maar een tweede gele kaart voor Izak Lavooij zorgde er in de 43e min. voor dat beide partijen qua aantal weer in evenwicht waren.
De thuisploeg moest in de tweede helft wel de aanval kiezen om iets aan de achterstand te veranderen. Meer lengte in de spits zorgde voor meer ballen in de “16”, waar de LMO-doelman echter steeds meer in de wedstrijd groeide. In de 59e min. werd hij echter geklopt door zijn eigen verdediger Tariq Sies, die een voorzet van Youri van Ruiven pardoes in het eigen doel schoot: 1-1. Het spel speelde zich overigens lange tijd rond de middenlijn af. Het leverde slechts kansjes op voor Marco van Daalen (schot) en Daley Hilkemeijer (kopbal). Het venijn zat echter in de staart, want het was Marco van Daalen, die in de 88e min. achter een lange bal aanging die achter de LMO-verdediging viel en eerder bij de bal was dan de uitkomende LMO-doelman: 2-1. In de extra tijd hield de thuisploeg stand.
Wellicht mede door de fikse regenbuien was het vanmiddag meer spannend dan wervelend. Beide teams ontbreekt het duidelijk nog aan echt wedstrijdritme.

Arbiter Jan van Gurp toonde vanmiddag de rode kaart aan Shurnel François en verder gele kaarten aan OSV-speler Youri van Ruiven en aan de LMO-spelers Izak Lavooij (twee maal), Mark van Zanten en Mitchel Keikes.
Man van de wedstrijd vanmiddag aan OSV-zijde was opnieuw Quinton Burk, terwijl aan de zijde van LMO doelman Michael Koolmees er bovenuit stak.
Op zaterdag 3 oktober a.s. zal OSV het op sportpark “De Groote Stee” opnemen tegen IJVV de Zwervers, dat zich door een 2-1 overwinning tegen VVOR knap herstelde van de 8-1 nederlaag tegen Groote Lindt. LMO ziet Den Bommel op bezoek komen, dat SSS met een 3-2 nederlaag naar Klaaswaal terug stuurde. SSS zal Nieuwerkerk ontvangen, dat de thuiswedstrijd tegen DFC bij een 2-0 stand formeel gestaakt zag worden. Gravendeel, dat de uitwedstrijd tegen Jonge Spartaan zag worden afgelast, ontvangt op “De Trekdam” Zwarte Pijl, dat de thuiswedstrijd tegen Dubbeldam met 6-4 in haar voordeel wist te beslissen.
Op zaterdag 10 oktober zal OSV op sportcomplex “Olympia” dan weer Groote Lindt ontvangen, dat de uitwedstrijd bij FC IJsselmonde met 1-3 wist te winnen.

OSV Oud-Beijerland – LMO 2-1 (0-1): 5. Daley Hilkemeijer 0-1 pen.; 59. Tariq Sies 1-1 e.d.; 88. Marco van Daalen 2-1.

OSV Oud-Beijerland: Serhan Tenekecioglu — Youri van Ruiven, Quinton Burk, Wesley Koedam en Jurriaan Lindhout (31. Nick van Dijk) — Jordy Westein (74. Thomas Lagerweij), Ilyas Edir en Edinho Piqué (46. Kenzo Sanches) — Marco van Daalen, Jan Jaspers en Shurnel François.

LMO: Michael Koolmees — Glodi Kuba, Mark van Zanten, René Wilting en Tariq Sies — Izak Lavooij, Pedro Miranda Martins, Ponciano Salomao (63. Mitchel Keikes) en Rodney van Dam — Malcolm van Noort (69. Chaldrik Cooper) en Daley Hilkemeijer (81. Aron Utberg).