OSV in boeiend duel onderuit bij SSS

OSV Oud-Beijerland

De seizoensouverture in Klaaswaal tussen SSS en OSV Oud-Beijerland mocht zich vanmiddag in een grote belangstelling verheugen. De thuisclub had dan ook vooraf de nodige (corona)maatregelen getroffen om het een ieder naar de zin te kunnen maken. Bovendien hielp het zonnige najaarsweer ook nog eens mee om zoveel mogelijk in de buitenlucht door te brengen. De eerste streekderby kon qua spanning de vele toeschouwers zeker bekoren, maar het is uiteindelijk toch het resultaat wat na afloop telt en blijft hangen De Smeets Ferry-formatie van trainer Adri van Tiggelen trok daarbij, na een 1-1 ruststand, echter wel met 2-1 aan het kortste eind.

Het team van trainer Henk Dirven kende een veelbelovende start. In de tweede minuut al was het een afvallende bal, die door Feni Bileti van grote afstand werd ingeschoten en de laat vallende bal door OSV-doelman Serhan Tenekecioglu ternauwernood onder de lat kon worden weggetikt. Uit de corner reageerde hij opnieuw attent door de inzet van Tim van Zetten uit de hoek te boksen. De opening beloofde spektakel. Maar langzaam kwamen de bezoekers beter in hun spel en ook op voorsprong. Het was Shurnel François, die in de 17e min. door Marco van Daalen in de combinatie werd gevonden en vanaf de 16-meterlijn had doelman Cas Abbas het nakijken: 0-1. Er volgde een fase waarin de thuisploeg het even kwijt was en de bezoekers leken hiervan te profiteren. Maar na een inzet van Marco van Daalen op de lat, was het Shurnel François, die in de 29e min. in de rebound kans zag om de bal van een meter afstand nog over een leeg doel te schieten. Het had al de vroege nekslag kunnen betekenen, maar het team kreeg in plaats daarvan zelf al snel het deksel op de neus, want aan de andere kant was het de eenzame Mark de Bie, die in de 36e min. bij een snelle tegenaanval niet aarzelde en van buiten de ‘16’ de bal hard via de onderkant van de lat wist binnen te schieten: 1-1. Ook in de tweede helft hielden beide teams elkaar goed in evenwicht en was er nauwelijks sprake van echt uitgespeelde kansen. Toch kwam de thuisploeg uit het niets op voorsprong. Het was de opkomende Luc van Leeuwen, die in de 70e min. zijn afstandsschot van buiten de ‘16’ in de benedenhoek achter de verraste OSV-doelman zag eindigen: 2-1. Met het inbrengen van een extra aanvaller trachtten de bezoekers de aansluiting weer te herstellen. Er was echter weinig ruimte om tot uitgespeelde kansen te komen, daar waar de thuisploeg met de lange bal de verdediging eenvoudig wist te ontzetten. Een harde inzet van Quinton Burk van dichtbij werd in de 79e min. met kunst en vliegwerk uit het SSS-doel gehouden en ook een indraaiend schot van Shurnel François ging in de 85e min. rakelings over de kruising. Tenslotte waren ook de vijf extra speelminuten niet genoeg voor OSV om er nog een gelijkspel uit te slepen. Het zou wel verdiend zijn geweest.

De prima leidende arbiter Orlando Fonseca toonde vanmiddag gele kaarten aan de SSS–spelers Roy van Raam en Edison Warner.

Man van de wedstrijd vanmiddag aan OSV-zijde was Quinton Burk, terwijl aan de zijde van SSS aanvoerder Diejego Biekman opviel door gewoon simpel te spelen.

Op zaterdag 26 september a.s. zal OSV op sportcomplex “Olympia” het (als enige) ‘gepromoveerde’ LMO ontvangen, dat vandaag de thuiswedstrijd tegen FC IJsselmonde met 1-0 wist te winnen. SSS gaat op bezoek bij Den Bommel, dat in

Gravendeel met 3-2 verloor. Gravendeel reist naar De Jonge Spartaan, dat VVOR in eigen huis wist te verrassen (1-2). Nieuwerkerk zal na de 1-4 overwinning bij Dubbeldam thuis DFC ontvangen, dat in eigen huis met 1-3 het onderspit delfde tegen Zwarte Pijl. Op zaterdag 3 oktober gaat OSV dan weer op bezoek bij IJVV de Zwervers, dat vandaag de openingswedstrijd bij Groote Lindt met 8-1 verloren zag gaan.

SSS – OSV Oud-Beijerland 2-1 (1-1): 17. Shurnel François 0-1; 36. Mark de Bie 1-1; 70. Luc van Leeuwen 2-1.

SSS: Cas Abbas –– Geir Sizoo, Roy van Raam, Diejego Biekman en Edison Warner –– Luc van Leeuwen en Feni Bileti –– Tim van Zetten (73. Max Pelkman), Dennis den Haan (65. Ryan Richard) en Frank van der Linden (90. Stefan Bervoets) ––Mark de Bie.

OSV Oud-Beijerland: Serhan Tenekecioglu –– Jordy Westein (79. Kenzo Sanches), Youri van Ruiven, Quinton Burk en Jurriaan Lindhout –– Tim Wiendels (46. Ilyas Edir), Edinho Piqué en Nick van Dijk (46. Thomas Lagerweij) –– Marco van Daalen, Jan Jaspers en Shurnel François.