OSV deelt punten met Graaf Willem II/VAC

OSV Oud-Beijerland

OSV Oud-Beijerland heeft op sportcomplex “Olympia” de bekerwedstrijd tegen Graaf Willem II/VAC niet weten te winnen. De Smeets Ferry-formatie van trainer Adri van Tiggelen moest de tegenstander vanmiddag, na een 1-1 ruststand, in de slotfase alsnog een 3-3 puntendeling toestaan.

Het team van trainer Jan de Jong kwam voortvarend uit de startblokken. In de 7e min. al was het Brian de Jong, die met zijn voorzet vanaf de achterlijn bij de tweede paal de vrijstaande Laurens Bentvelzen wist te vinden: 0-1. Het was ook diezelfde Laurens Bentvelzen, die in de 15e min. – na een steekbal tussendoor van aanvoerder Rico de Boer – de bal vanaf de linkerkant rakelings voorlangs het OSV-doel wist te schuiven.
Maar het was OSV dat in de 18e min. toch langszij kwam. Uit een dieptepass van Shurnel François was het Marco van Daalen, die doelman Milco Vermeer in twee pogingen wist te passeren: 1-1. Eerst in de 40e min. schiep de thuisploeg zich wederom een serieuze doelkans. Na een solo van Sediq Walizada was het Kenzo Sanches, die Marco van Daalen in stelling wist te brengen. De harde inzet ging echter voor het doel langs. In het begin van de tweede helft volgden de doelpunten zich in rap tempo op. Zo was het invaller Ilyas Edir, die in de 47e min. uit een vrije trap de thuisploeg op voorsprong zette: 2-1.
Lang mocht hiervan echter niet worden genoten, want na een vloeiende aanval over vele schijven was het Brian de Jong, die de gasten in de 50e min. alweer (onhoudbaar) langszij schoot: 2-2. Van echte doelkansen was er lange tijd geen sprake meer.
Tot in de 74e min. Shurnel François kans zag om bijna op de doellijn de bal, na een lange rush van Marco van Daalen, nog vol op de paal te schieten. Het was hierbij moeilijker om de paal te raken, dan de bal in het grote doel te krijgen. Bij een ongelukkige actie raakte Graaf Willem-speler Mitchell Stam geblesseerd en moest per brancard van het veld worden gedragen.
Toen in de 84e min. Ilyas Edir met een blessure uitviel, moest de thuisploeg met 10 man verder, maar kwam het in de 88e min. wel alsnog op voorsprong. Het was Nick van Dijk, die attent reageerde toen de bal in de ‘16’ plotseling voor zijn voeten kwam en via de verraste doelman doel trof: 3-2. Reserve-doelman Tom Kukler mocht als elfde man vervolgens als vervanger van Ilyas Edir nog even in de spits zijn opwachting maken.
Maar met de klok reeds op ‘90’ was het Brian de Jong, die voor de bezoekers de gelijkmaker alsnog op het scorebord wist te brengen: 3-3.

Komende zaterdag 12 september zal OSV op sportcomplex “Olympia” aantreden tegen NSV’46 (4B), dat thuis RVC Celeritas met een 1-2 overwinning zag vertrekken. Graaf Willem II/VAC (4D) ziet RVC Celeritas op bezoek komen.

OSV Oud-Beijerland – Graaf Willem II/VAC 3-3 (1-1): 7. Laurens Bentvelzen 0-1; 18. Marco van Daalen 1-1; 47. Ilyas Edir 2-1; 50. Brian de Jong 2-2; 88. Nick van Dijk 3-2; 90. Brian de Jong 3-3. OSV Oud-Beijerland: Serhan Tenekecioglu –– Rahine de Wind (46. Ilyas Edir / 88. Tom Kukler), Youri van Ruiven, Wesley Koedam (60. Quinton Burk) en Nick van Dijk ––Jordy Westein en Tim Wiendels (46. Edinho Piqué) –– Marco van Daalen), Kenzo Sanches en Shurnel Francois –– Sediq Walizada (60. Jurriaan

Lindhout).

Graaf Willem II/VAC: Milco Vermeer –– Sam Jellema (60. Martijn Nieuwenhuis), Ivo Batelaan, Mitchell Stam (80. Roel Houwaard) en Niels van Rees –– Hugo van Diepenbeek (46. Bob Huiskes), Jaap van Vliet en Rico de Boer –– Brian de Jong, Leo Dijkhuizen (60. Tim Jellema) en Laurens Bentvelzen (60. Tijn Franz).

Arbiter Jacques Kleinkramer uit Heinenoord toonde in het sportieve duel gele kaarten aan Brian de Jong van Graaf Willem II/VAC en aan Youri van Ruiven en Jordy Westein van OSV. Voor laatstgenoemde betekent het, dat hij de wedstrijd tegen NSV’46 zal moeten missen.