Initiatievenfonds Hoeksche Waard gelanceerd

Op zaterdag 26 september lanceerde gemeente Hoeksche Waard het initiatievenfonds. De lancering werd gemarkeerd door de uitreiking van een cheque voor het eerste initiatief dat van dit fonds gebruik maakt. Wethouder Paul Boogaard overhandigde deze cheque aan korfbalvereniging c.k.c. ADO in ´s-Gravendeel voor de aanschaf van een klim- en speeltoestel voor jong en oud.

Met elkaar, voor elkaar!

Het initiatievenfonds levert een bijdrage aan zowel grote als kleine initiatieven, in de vorm van materialen, kennis of geld. Voor initiatieven in de buurt, de wijk of voor het hele dorp.  Bijvoorbeeld om elkaar te ontmoeten, samen te bewegen of gewoon te genieten. Het initiatievenfonds is er voor inwoners en verenigingen die het initiatief willen nemen om werkelijkheid te maken van hun idee, maar hierbij een steuntje in de rug nodig hebben omdat het anders niet lukt.

Wethouder Paul Boogaard: “Er zijn veel goede ideeën en initiatieven om het nog beter en leuker te maken in de Hoeksche Waard, maar soms ontbreekt het aan kennis, geld, materialen of mankracht om iets voor elkaar te krijgen. Met het initiatievenfonds kunnen we inwoners nog beter ondersteunen om hun mooie ideeën te verwezenlijken.”

Voor inwoners(groepen), verenigingen en stichtingen

Het fonds levert een bijdrage aan activiteiten en initiatieven van inwoners(groepen), (dorps)verenigingen en stichtingen. Om gebruik te kunnen maken van het initiatievenfonds, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Kijk voor deze voorwaarden op de website of neem contact op met de ideeënmakelaar van uw dorp voor de mogelijkheden.

Wij zijn benieuwd naar uw plannen!

Heeft u een idee om uw straat, buurt of dorp in de Hoeksche Waard nóg leuker of beter te maken? Heeft u genoeg mensen om u heen die het ook een goed idee vinden en willen helpen? Dan kunt u misschien gebruik maken van het initiatievenfonds van gemeente Hoeksche Waard. Wilt u meer weten of zelf een aanvraag indienen? Kijk op www.gemeentehw.nl/initiatievenfonds of neem contact op met één van de ideeënmakelaars via telefoonnummer 14 0186 of e-mail dorpsgerichtwerken@gemeentehw.nl.