Herfstwandelingen met ‘oer-lunch’ op Tiengemeten

|25 okt/ 22 nov|
Een najaarswandeling over het ruige Tiengemeten en dan uitblazen en smullen van een warme lunch met wildgerechten. Zondagmiddag 25 oktober of zondag 22 november biedt Herberg Tiengemeten deze corona-veilige activiteit voor wie heerlijk wil uitwaaien en lekker wil eten op een echt eiland.

De wandeling start om 12.00 uur met de overtocht per veerboot naar Tiengemeten. Op het natuureiland wordt u ontvangen door de gidsen Hans en Ellen Willemsen van Vogelbescherming Nederland. Zij vertellen onderweg over de geschiedenis en de cultuur van het voormalige agrarische eiland en laten u kennis maken met bijzondere planten en met het vogel- en waterleven op Tiengemeten.

Na een wandeling van circa anderhalf uur over het ruige eiland, wordt u in de herberg ontvangen met een glas ‘Troost van Tiengemeten’ om snel weer warm te worden.

De ‘oerlunch’ bestaat uit Hooglander-burgers, stoofpotje van wilde gans, herfstgroente en salades. Na de gezellige lunch, wandelt u over de dijk terug naar de veerhaven. Wie de lunch te veel in de benen heeft, kan ook een taxi bestellen. De terugvaart is om 16.00 uur.

Vanwege de Covid-veiligheid is het aantal deelnemers maximaal 20. Daardoor kan er in de herberg de 1,5 meter afstand en de hygiëneregels worden aangehouden. Als de wandeling moet worden geannuleerd vanwege nieuwe Covid-regelgeving, dan krijgen de deelnemers hun geld terug.

Kosten €32,- p.p. (incl. wandeling met gids, glaasje eilandbitter en een warme lunch met een oerburger, wildstoof, salade etc).
De kosten van de veerboot zijn €6,- pp (retour).
De wandeling is niet geschikt voor huisdieren.

Reserveren kan op: https://www.herbergtiengemeten.nl/cultuur/najaarswandeling-met-oer-lunch-25-oktober