Heinenoord wint ouverture tegen R.V.V.H

SV Heinenoord

In een, van de eerste tot de laatste minuut spannende wedstrijd, hebben de mannen van coach Joop Hiele de volle winst gepakt. Zoals zo vaak zat het venijn in de staart en had het kwartje zo maar de andere kant uit kunnen vallen. De bezoekers kwamen fel uit de startblokken en met name de maker van 5 doelpunten vorige week tegen XerXes ( zo 8 – 0 )) , de razend snelle Sanzio Dieterrich ging er twee keer op rechts van door, maar daar kwam hij telkens Alexander Deetman tegen, die hem steeds de baas was. Het antwoord kwam al direct van Djim Kammerman, echter zijn schot scheerde voorlangs.
Na een kwartier spelen ontfutselde Arto Dielhof de bal van zijn tegenstander, haalde meteen uit en zag zijn schot rakelings langs de verkeerde kant van de paal gaan. De combinatie tussen Ibrahim Kobai en Sanzio Dietrich werd goed doorzien door Davy Kaptein, die via een corner erger voorkwam. Toen Johnny v.d. Vugt geblesseerd raakte, werd hij vervangen door Brandon Köneman, de man van de vele doelpunten, waarvan wij het al vreemd vonden en het eigenlijk prima vonden, dat hij niet in de basis stond. Zo golfde het spel heen en weer en in een behoorlijk tempo, ondanks het warme weer. De mannen van beide teams zaten zo in hun spel, dat ze een drinkpauze niet nodig vonden.

Halverwege het eerste bedrijf kreeg Ibrahim Koubai op een gevaarlijke plek een vrije trap te nemen, die door de overal aanwezige ijverige Djim Kammerman werd weggehaald. Toen het toch een keer Sanzio Dieterich lukte langs Alexander Deetman te glippen, dwong hij doelman Lee Cheuk A Lam volledig gestrekt te gaan en met een spectaculaire redding een doelpunt te voorkomen. Even later moest ook doelman Kristijan Nikolic gestrekt op een pegel van Djim Kammerman wat een corner opleverde. Uit deze hoekschop kopte aanvoerder Toine v.d. Berg keihard over.

In de 35e minuut kwam de thuisploeg goed weg, toen Gino Boers op aangeven van Brandon Köneman snoeihard op de lat schoot. Toen de verdediging de terug springende bal in een kluwen van spelers niet onder controle kon krijgen, kwam het leder toch weer in het bezit van Brandon Köneman ,die op het moment van schieten onderuit werd gehaald, wees de goed leidende scheidsrechter Arie Kuup uit Vlaardingen resoluut naar de stip. Brandon Köneman nam zijn aanloop en mikte op de linkerhoek.

Als een panter wierp Lee Cheuk A Lam zich op de bal en hield wederom de nul. Meteen hierna was het de beurt aan Jelle v.d. Starre, die op aangeven Iyas Ouad Ali hard uithaalde, maar de Ridderkerkse sluitpost stond op de juiste plek en ging dit feest niet door. Op slag van rust probeerde Sanzio Dieterich nog een keer met een listig boogballetje de Heinenoordse sluitpost te verschalken wat hem niet lukte en brak de rust aan met de brilstand: 0 – 0.