Heinenoord wint ook tweede bekerduel

SV Heinenoord

Na vele jaren eindelijk weer eens een wedstrijd tegen onze buren uit Numansdorp en dat was, wat betreft de ontvangst in de bestuurskamer als vanouds. Leen Slobbe was toen nog voorzitter bij ons en Jan v.d.Giessen bij de Numansdorpers en die wist precies waar Leen een voorkeur voor had in de rust. Maar ook in het veld verliep de wedstrijd heel sportief, wat in het verleden wel eens anders was. Maar dit terzijde.
Voor de wedstrijd werd EEN minuut stilte in acht genomen i.v.m. het overlijden van twee trouwe supporters, die tevens lid waren van de werkploeg. Coach Joop Hiele had zijn elftal t.o.v. vorige week op twee plaatsen gewijzigd. Lee –Quincy Cheuk-A-Lam stond onder de lat i.p.v. Diony Vente en Jelle v.d.Starre was de vervanger van Ibrahim El Morabit.
Het eerste gevaar van Larbi el Harouchi was al na 5 minuten op links, toen zijn voorzet de lat schampte en er geen medespeler in de buurt was om af te ronden. Een voorzet van Anthal v.d. Berg werd tot corner verwerkt, terwijl Dejan de Feiter knap enkele tegenstanders van zich afschudde, maar zijn pass in de voeten van de uitstekende verdediger Jessy Fortes belandde.
Na een kwartier spelen plaatste Larbi El Harouchi de bal naar de opgekomen Arto Dielhof, die meteen uithaalde en zijn schot maar rakelings langs de verkeerde kant van de paal zag gaan.
Bij een volgende aanval was doelman Melvin Kruijthof al verslagen, maar zag tot zijn grote opluchting,, dat EEN van zijn verdedigers de bal van de lijn haalde. Het was echter uitstel van executie, want in de 18e minuut krulde Ilyas Oulad Ali de bal alsnog schitterend in de uiterste linker boven hoek achter de graaiende Numansdorpse sluitpost. 0 – 1.
De withemden gingen op jacht naar de gelijkmaker en die zat er in toen aanvoerder Koen Witsiers een poging waagde, echter Lee stond op de juiste plaats om dit gevaar te keren. Een gevaarlijke en op maat genomen vrije trap van Davy Kaptein werd net voor de inkomende Djim Kammerman door Roderick Bekker weggehaald. Toch pakte Djim Kammerman zijn doelpunt mee, toen hij in de 33e minuut op aangeven van Larbi El Harouchi de verbouwereerde Melvin Kruijthof het nakijken gaf. 0 – 2. Een combinatie tussen Remco v.d. Stel en Gijs v.d. Zande eindigde met een schot in de handen van doelman Lee. Een pass van Davy Kaptein in de voeten van Jelle v.d. Starre had een beter lot verdiend, maar de goed verdedigende Roderick Bekker stak daar een stokje voor. Nadat een vrije trap van Ilyas Oulad Ali werd weggekopt door de uitstekend spelende Jessy Fortes en Larbi El Harouchi ver had over geschoten kreeg de Noord het op slag van rust nog even moeilijk. Sjoerd Hofstede kreeg de kans de aansluitingstreffer op het scorebord te zetten, maar faalde tot twee keer toe, door goed ingrijpen van de Heinenoordse sluitpost.

De goed leidende scheidsrechter Wim Roozeboom uit Vlaardingen vond het welletjes een floot voor rust na een aantrekkelijke eerste helft.

Het tweede bedrijf begon met een schot van Jelle v.d. Starre op aangeven van Larbi El Harouchi, maar was een prooi voor Melvin Kruijthof. Nadat een voorzet van Dejan de Feiter tot corner was verwerkt, gingen Remco v.d. Stel en Sjoerd Hofstede er van door, echter goed doorzien door Alexander Deetman en hij het verdedigend prima oploste. Op aangeven van Arto Dielhof sprintte de actieve Dejan de Feiter richting vijandelijk doel, echter altijd was er Jessy Fortes, die als rots in de branding steeds het gevaar keerde en op een gegeven moment geblesseerd het veld moest verlaten. Beide trainers brachten de nodige wissels in, wat echter het spel niet veel veranderde en bleek de ruststand tevens de eindstand te worden.

Al met al een leuke wedstrijd met een verdiende overwinning voor de Noord.

a.s. zaterdag de laatste wedstrijd van deze poule tegen Laakkwartier in den Haag. Aanvang : 17.00 uur.

OPSTELLING.

Lee Quincy Cheuk – A – Lam –Anthal v.d. Berg ( 72. Garrick Naarden ) – Davy Kaptein –

Toine v.d. Berg – ( 72. Ramon Salas ) – Dejan de Feiter – Djim Kammerman – Larbi El

Harouchi – Alexander Deetman – Jelle v.d. Starre ( 70. Joe Nyero ) – Arto Dielhof –

Ilyas Ouad Ali.