GOZ wint derby van NBSVV

Zaterdag was de 1ste thuiswedstrijd van de competitie 2020-2021. Na de zeperd vorige week tegen WCR, de kans voor GOZ om revanche te nemen….. Tegenstander NBSVV was de competitie ook begonnen met een nederlaag. Thuis werd verloren met 1-2 van Zinkwegse Boys. Naast het verlies van de 3 punten moest ook het “verlies” van 2 spelers (met een directe rode kaart) en een “weggestuurde” trainer worden geïncasseerd die dag.Er stond dus wel wat op het spel voor beide teams.

Iets na half 3 floot scheidsrechter Schuitemaker voor het begin van de wedstrijd. Het was GOZ dat direct een signaal wilde afgeven aan NBSVV dat er vandaag niets te halen viel voor de Nieuw-Beijerlanders. Er werd flink druk gezet en een aantal kleine en grote kansen gecreëerd. Rick Jeanson schoot na 5 minuten een bal hoog over het doel van NBSVV, een corner werd door Bjarne Hagendoorn net over gekopt, Niels de Visser testte de keeper een aantal keren maar gescoord werd er niet. Na een minuut of 20 luwde de GOZ-storm en kon NBSVV wat onder de druk vandaan komen. Veel meer dan wat speldeprikjes kwamen ze echter niet.

In minuut 25 een geweldige combinatie tussen Rick Jeanson en Niels de Visser. Vorig seizoen had dit een 100% doelpunt opgeleverd echter nu (nog) niet. De aanval strandde in schoonheid. Nog geen 5 minuten later een mooie voorzet van Arnold Coppens en (wederom) miste Niels de Visser deze enorme kans (op 1 meter van de goal). Je hebt soms van die dagen? In minuut 35 noteren wij de eerste (echte) grote kans voor NBSVV. Een vrije trap net buiten de 16. Doelman Ryan Wemmers moest gestrekt en een corner weggeven. Bijna ging het aloude voetbalcliche op: als je zelf niet scoort, scoort de tegenstander wel. Gelukkig voor GOZ vandaag dus niet.

In minuut 37 ook de 1ste gele kaart van deze (sportieve) wedstrijd. Niels de Visser kreeg even wat ruimte van zijn tegenstander, tja en dan ben je gezien……. Op onreglementaire wijze werd Niels gestopt (wat heet? Afgezaagd is een beter woord). De scheidsrechter toverde uit zijn fluoriserende gele shirt een nog geler stukje karton en toonde dat aan de NBSVV speler. In de slotfase van de 1ste helft kreeg GOZ nog een aantal behoorlijke kansen. Zo treuzelde Arnold Coppens iets te lang met schieten  en schoot Mike in `t Veld na een perfecte voorzet van Jeroen Verschoor net over. Bij 1 van de spaarzame uitbraken van NBSVV maakte Jelle Swier een lichte overtreding (althans in de ogen van de scheids). Een aantal GOZ-spelers waren het niet eens met deze beslissing en lieten dit (te) duidelijk weten. Les 1: De Scheidsrechter beslist en zal echt zijn beslissing niet terugdraaien als je gaat protesteren mannen! Arnold Coppens had dit toch zeker moeten weten…….. De gele kaart die hij hiervoor kreeg, zal in huize Coppens nog wel een keer besproken worden….

Met 45 minuten op het scorebord ging een deel van het publiek al langzaam richting de kantine. Ervan uitgaande dat de ruststand 0-0 zou zijn. Nog 1 keer gaf GOZ gas….. Een voorzet van Niels de Visser, Rick Jeanson die hoog boven iedereen sprong en de bal richting doel kopt. Op de paal………De terugspringende bal komt bij Niels de Visser, een actie…… tik…..Niels wordt onderuit geschoffeld. De heer Schuitemaker is resoluut. Een luid fluitsignaal en hij wijst naar de stip. Penalty GOZ.Vaste penalty-nemer, aanvoerder Ferry de Heer, overlegd even met enkele spelers. Rick Jeanson gaat de penalty nemen. Rick schiet de bal, onhoudbaar, in de linkerhoek. 1-0 voor GOZ.Vrij snel daarna klinkt het rustsignaal.

GOZ – NBSVV – Foto’s Jacob Haan.

[See image gallery at www.hoekschnieuws.nl]

In de 2e helft zien we een zelfde beeld als de 1ste helft. GOZ valt aan, NBSVV verdedigd en probeert met snelle counters gevaar te stichten.

Een korte opsomming van de kansen (over en weer):

 • 47ste minuut schietkans Niels de Visser, via verdediger, net naast
 • 48ste minuut kopbal Bjarne Hagendoorn uit een corner, mm over de goal
 • 54ste minuut voorzet Niels de Visser, Mike in `t Veld raakt bal net niet goed
 • 65ste minuut actie Rick Jeanson, Niels de Visser schiet net naast
 • 75ste minuut vrije trap Niels de Visser, keeper klem
 • 77ste minuut Jelle Swier vindt Niels de Visser, schot naast
 • 78ste minuut Mike in `t Veld legt breed op. Eddy de Heus, schot mist kracht
 • 82ste minuut Niels de Visser met een voorzet, Eddy de Heus schiet, bal wordt van de lijn gehaald.
 •  
 • en NBSVV dan? Valt daar niets over te vertellen? Jazeker.
 • 64ste minuut gele kaart voor nr. 28
 • 72ste minuut gele kaart voor nr. 19
 • 83ste minuut een gevaarlijk schot op het doel maar in de handen van Ryan Wemmers.
 • NB. Nou vooruit, Uw verslaggever kijkt dan wel met een GOZ-bril op maar eerlijk is eerlijk………. NBSVV had in de 2e helft toch wel een klein beetje recht, misschien, wellicht, mogelijk, op een penalty. Helaas voor NBSVV (en gelukkig voor GOZ) zag de scheidsrechter geen overtreding in het duel waarbij een speler van NBSVV werd aangetikt binnen de 16.
 • Ahum. Bleef het dan bij dat ene doelpunt, die penalty in de 1ste helft deze wedstrijd? Het antwoord is NEE
 • In minuut 84 wisselt trainerT, Pascal van den Hoek, de moegestreden Rick de Ruiter (met kramp) voor Gerben de Winter. Nog geen 2 minuten later blijkt het een “gouden wissel” te zijn. Doelman Ryan Wemmers schiet uit, Gerben schermt met zijn lichaam de bal af, ziet Niels de Visser vrij staan en speelt hem aan. Nu is het voor Niels de Visser een koud kunstje om de bal binnen te schieten (en zijn 1ste doelpunt dit seizoen te scoren…..). De 2-0 is de beslissing. NBSVV is verslagen. Na 91 minuten vindt ook Dhr. Schuitemaker het genoeg en fluit voor de laatste maal vanmiddag.

De eerste 3 punten zijn binnen voor GOZ. Het zijn zwaar bevochten punten maar ook die tellen. Laten we hopen dat nu (snel) de vorm van vorig seizoen (ook) weer terug komt. Deze overwinning zal daar zeker bij helpen.

En NBSVV? De 2e nederlaag deze (prille) competitie. Toch verwacht ik dat zij nog wel aardig wat punten gaan pakken. Een stugge ploeg om tegen te spelen. Dat komt best goed daar in Nieuw-Beijerland.

Volgende week speelt GOZ weer thuis, tegen Egelantier Boys. Zij hebben hun 1ste wedstrijd verloren van SCO´63 (1-2) maar vandaag met 4-0 gewonnen van Goudswaardse Boys. Dat betekent wederom een wedstrijd waar wat op het spel staat (maar ja, dat geldt voor elke wedstrijd natuurlijk…..).

NBSVV speelt volgende week tegen Pernis, althans volgens het programma. Pernis – WCR stond vandaag op het programma maar werd afgelast ivm CORONA-perikelen bij Pernis. Het is dus nog afwachten voor NBSVV.