Doortrappen in Strijen

|22 september|
Na een succesvolle editie in Puttershoek vorig jaar gaan we in 2020 in Strijen weer Doortrappen. Stichting Welzijn Hoeksche Waard organiseert samen met diverse vrijwilligers en met steun van de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid Hoeksche Waard weer 4 dagen die in het teken staan van de fiets en e-bike, voor senioren.

‘Doortrappen’ is een programma van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het is bedoeld om de fietsende ouderen langer mobiel te houden. Maar ook om hen bewuster te maken van hun fietsgedrag. Bijkomend voordeel is dat, omdat het in groepsverband gebeurt, ook nog eens goed is voor de sociale contacten.

De deelnemers starten elke Doortrapdag met een stukje theorie. Denk hierbij aan bijvoorbeeld verkeersregels, handige tips en trucs over veilig op- en afstappen en tips voor een veilige fiets. Daarna volgt een gezamenlijke lunch. Vervolgens wordt het geleerde in praktijk gebracht tijdens een gezellige fietstocht door de mooie Hoeksche Waard.

Programma

Op de volgende dagen wordt er gefietst:
– Dinsdag 22 september buurthuis Me Mekaer en Salvatori – Strijen
– Dinsdag 29 september buurthuis Me Mekaer en Salvatori – Strijen
– Dinsdag 13 oktober dorpshuis Streona – Strijen
– Dinsdag 27 oktober dorpshuis Streona – Strijen

We starten op 22 september met de verkeersregels en informatie van de fietsenmaker over de instelling en het onderhoud van de fiets. Na de lunch fietsen we 2 uur door de Hoeksche Waard.

Per Doortrapdag kunnen maximaal 30 personen deelnemen.

De kosten zijn € 5,– per persoon per keer, inclusief koffie/thee en lunch.

Houdt u van fietsen, bezit u een fiets of e-bike en wilt u meedoen op 22 september a.s.? Meldt u zich dan aan, uiterlijk 16 september bij Bianca den Ouden van Welzijn Hoeksche Waard, telefoonnummer 06-45653886 of per e-mail bianca.denouden@welzijnhw.nl