Aangescherpte maatregelen om de verspreiding van het virus terug te dringen

coronavirus

Tijdens een landelijke persconferentie van minister-president Mark Rutte en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge zijn nieuwe maatregelen afgekondigd om het aantal contactmomenten terug te dringen. Dit is nodig om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De landelijke maatregelen gelden vanaf dinsdag 29 september 18.00 uur en zijn in elk geval voor de komende drie weken van kracht.

De maatregelen zijn erop gericht om de kans op grote drukte en het aantal sociale contactmomenten tussen mensen te beperken, zonder de samenleving en de economie op slot te doen.

Benieuwd wat de nieuwe regels voor binnen en buiten, thuis, op het werk, in de horeca, voor het vervoer en bij (sport)verenigingen zijn? Lees het volledige nieuwsbericht op de website van de Rijksoverheid.