Zinkweg thuis langs DRL

 Lang speelde Zinkwegse Boys thuis in de 1e bekerwedstrijd tegen DRL met 10 man. Na zijn 2e gele kaart in de 53e minuut moest linksback John van der Zanden het veld verlaten maar de Boys wisten desondanks de score nog uit te breiden en met een 3-1 overwinning van het veld te stappen.

  Beide teams hadden veel nieuwe spelers in de gelederen. ZWB startte voortvarend en kreeg in de 7e minuut zijn eerste kans. Rens Burgwal speelde zich met een flitsende actie vrij in scoringspositie maar zag zijn inzet via de kluts net over de goal zeilen. Even later kopte Bas Koelemeijer rakelings over. Hierna mikte DRL zijn eerste kans over de goal van Martijn Krediet. Het was in de 22e minuut Otman Fertoute die met een bekeken steekpass Rens Burgwal de diepte in stuurde. De laatste kapte de keeper met een schijnbeweging uit en tikte de 1-0 binnen. Hierna was er 5 minuten later een uitgelezen kans op een verdubbeling van de score maar het duo Mees Lebbink/Marnix de Koning kreeg de goeie keeper met 2 inzetten op rij niet gepasseerd. Vrijwel direct hierna kreeg men hiervoor de rekening gepresenteerd. Uit een corner mikte een speler van DRL met een boogbal het leder in het uiterste hoekje, 1-1. Op slag van rust wist Rahman al Turky buitenspel te ontwijken en legde af op Justin de Lange die zijn inzet door de keeper gekeerd zag worden.

  Na de thee was het dezelfde Justin de Lange die wel vlot raak mikte. In de 51e minuut wist hij door te breken en snoeihard in de kruising af te ronden. Twee minuten later was er een fikse domper toen John van der Zanden, met reeds geel op zak, een tegenstander naar de vloer trok en met zijn 2e gele kaart kon vertrekken. De conditioneel sterke ploeg van de nieuwe trainer Peter van Dam bleef met 10 man echter goed voetballen. Achterin stond het met keeper Martijn Krediet en daarvoor Bas Koelemeijer en Lars Stolk als een huis waardoor het aanvallende deel van de ploeg vol tempo door raasde. Ze bleven kansen krijgen maar ook DRL kreeg nog een goede kans. In de slotfase kreeg ook een Rotterdammer 2 keer geel waardoor men met 10 tegen 10 eindigde. Kort voor tijd was het Mike Fiere die de 3-1 aan wist te tekenen waardoor de overwinning een feit was.