SHO – Te Werve


Ondanks de onzekere tijden is met de start van de districtsbekercompetitie het echte werk weer begonnen. In poule 10 is SHO de enige eerste klasser met Te Werve, SVS en FC IJsselmonde als drie tweede klasseploegen, waarvan de ploeg uit Rotterdam Zuid op zondag speelt.
Met Te Werve was er weer eens een ”vreemde eend” op de Kikkershoek want niet eerder troffen SHO en de Rijswijkers elkaar.
Na de, vanaf de zijlijn gezien, bepaald niet imponerende oefenwedstrijden werd de eerste bekerconfrontatie toch met enige scepsis tegemoet gezien. Maar…, nadat Giovanni Breevaart met een droge knal SHO al na vijf minuten op voorsprong had gezet ging letterlijk en figuurlijk de zon schijnen voor de Beijerlanders. Toen na een klein kwartier Mitch Fransen vrij kon inkoppen, 2-0, leek het helemaal een gelopen zaak. Omdat de wit/zwarten daarna verzuimden om de klus definitief te klaren werd het na een half uur nog even spannend door de aansluitingstreffer van Brahim Saidi (2-1) die de bal achter doelman Brian de Vaal kopte. De Vaal was -net als dinsdag tegen  CVV Zwervers- de vervanger van de lichtgeblesseerde Peter Konings. Bij SHO ontbrak ook Kevin Angel die nog een schorsing aan zijn broek had door de gele kaarten die hij pakte in de (beker)wedstrijden tegen Soccer Boys en TAC’90, vorig seizoen.
Nog voordat het echt zweten werd voor de SHO-aanhang werd de voorsprong weer vergroot. Een inzet vanaf de linkerkant van Andrew van Tiggelen werd maar half gekeerd door de sluitpost waarna het voor Mitch Fransen een eitje was om -door een woud van benen, dat wel- de rebound te verzilveren: 3-1. Een paar minuten voor de pauze overrulede scheidsrechter Anne Greveling de Rijswijkse grensrechter waarna, op de rand van buitenspel, Sander de Heus zijn eerste treffer voor SHO kon aantekenen: 4-1.
Giovanni Breevaart ging er in de rust uit en voor hem kwam Jasper Huisman. Net als in de eerste helft scoorde SHO wederom binnen de vijf minuten. Esra Pieters zag de mogelijkheid en haalde van een meter of twintig ongehinderd uit. Het leer verdween buiten bereik van de -toch wel wat kleine- doelman Veerman met een fraaie curve in de kruising: 5-1.
Kort daarna kon het SHO publiek weer beschaafd juichen. Bij de tweede paal kopte Andrew van Tiggelen bijna vanaf de achterlijn de bal terug op Sander de Heus die met een geplaatste kopbal doelman Veerman weer kansloos liet: 6-1. Vanaf de aftrap konden de spaarzaam aanwezige Rijswijkers ook nog een keer opveren: 6-2.
Omdat de buit wel binnen was liet SHO de teugels vieren wat nog een aantal zeer kansrijke situaties voor Te Werve opleverde. Maar het lukte de groen/witten niet om nog een keer van de gelegenheden te profiteren.
Op driekwart van de wedstrijd werd Huisman tamelijk opzichtig binnen het strafschopgebied gehaakt wat een penalty opleverde. Huisman voltrok zelf foutloos het vonnis: 7-2.
Vijf minuten voor het einde ontweek Tommy Reedijk na een dieptepass de buitenspelval en kon solo op Veerman af. Het schot van Reedijk leek naast het doel te verdwijnen maar werd opgepikt door Sander de Heus die zijn hattrick volmaakte: 8-2.
Door de ruime zege heeft SHO een flinke stap gezet richting knock out fase van het bekertoernooi.
De wedstrijd FC IJsselmonde – SVS eindigde in 2-4.
Opstelling SHO:
Brian de Vaal; Gerrit Fix, Dennis Groosjohan, Danny Kerpel, Andrew van Tiggelen; Ingmar van Bruggen, Giovanni Breevaart, Robin Winkels, Esra Pieters; Sander de Heus, Mitch Fransen.
Wissels:
46’ Jasper Huisman voor Giovanni Breevaart
60’ Dennis Outermans voor Gerrit Fix
60’ Rowdy Rijsdijk voor Robin Winkels
70’ Tim de Pender voor Mitch Fransen
70’ Tommy Reedijk voor Esra Pieters
Doelpuntenmakers:
05’ 1-0 Giovanni Breevaart
14’ 2-0 Mitch Fransen
31’ 2-1 Brahim Saidi
37’ 3-1 Mitch Fransen
42’ 4-1 Sander de Heus
49’ 5-1 Esra Pieters
53’ 6-1 Sander de Heus
54’ 6-2 Onbekend
68’ 7-2 Jasper Huisman (strafschop)
85’ 8-2 Sander de Heus
Scheidsrechter Anne Greveling uit Rotterdam -hij floot in 2011 met SHO-‘s Gravendeel (3-1) de eerste wedstrijd op het toen nieuwe kunstgrasveld van SHO- had gele kaarten voor Rowdy Rijsdijk van SHO en Jasper Spruijt, Laughter Oti-Bonsu en Hakan Yildirim van Te Werve.

05-09-2020 SVS – SHO
Zaterdag speelt SHO de tweede wedstrijd in het bekertoernooi uit bij SVS in Capelle, aanvang 14.30 uur.
Om 17.00 uur volgt dan Te Werve – FC IJsselmonde.

Nieuwenhoorn 2 – SHO 2
Het tweede elftal van SHO speelde ook een bekerwedstrijd. Op bezoek bij Nieuwenhoorn  werd het 3-3. Doelpuntenmakers SHO 2: Ferdinand Römelingh, Jurre Atena en Aron van Schaik.
Zaterdag 11.45 uur SHO 2 – Quick Boys 4.