Kloetinge – SHO

De tweede wedstrijd in de voorbereiding op het seizoen speelde SHO in en tegen Kloetinge. Hoewel zaterdagochtend bleek dat de competitie-ouverture de wedstrijd SHO – Kloetinge opleverde werd besloten om het al langer geleden vastgestelde duel toch door te laten gaan.
In de eerste helft was de thuisclub al duidelijk de bovenliggende partij maar kon SHO de averij beperken. Na de thee kwamen de naar de hoofdklasse hunkerende Zeeuwen vanaf elf meter op 1-0. In het laatste kwart volgden in rap tempo nog drie doelpunten waarvan nog één vanaf de strafschopstip, al leek uit filmbeelden dat die pingel knap versierd werd ofwel makkelijk gegeven. Desondanks een kansloze nederlaag voor SHO.

Doelpuntenmakers Kloetinge:
55’ 1-0 Valentijn van Keulen (strafschop)
74’ 2-0 Ronald Meijer
84’ 3-0 Sylvio Hage (strafschop)
87’ 4-0 Sylvio Hage
Scheidrechter was Harold van de Ketterij.

Dinsdag 25 augustus is de wedstrijd SHO 1 – SSS 1 gecancelled. Het eerste elftal van SHO speelt daarvoor in de plaats een oefenwedstrijd in Capelle tegen CVV Zwervers, aanvang 20.15 uur.

NBSVV 1 – SHO 2
Het tweede elftal van SHO deed het eerder op de zaterdagmiddag aanmerkelijk beter dan de hoofdmacht in Zeeland. Op sportpark De Kreek in Nieuw-Beijerland had het elftal van trainer Alex de Graaf wel erg weinig moeite met het wit/blauwe eerste elftal van de gastheren. In het eerste kwart van de strijd, net voor de drinkpauze, stond het al 0-3. De openingstreffer kwam van Simon van Rheeden waarna Jurre Altena, zoon van voormalig goalgetter Patrick Altena, met twee doelpunten ook zijn visitekaartje afgaf. Na de nodige wissels werd de score pas ver in de tweede helft verder opgevoerd. Een verschrikkelijke blunder van de Nieuw Beijerlandse sluitpost -slapstick achtig- bezorgde Van Rheeden een vrije doortocht naar een leeg doel: 0-4, en kort voor tijd maakte hij ook nog zijn hattrick vol: 0-5. Tegen de onthutsend zwakke Filipopers waren voor de manschappen van De Graaf de dubbele cijfers makkelijk haalbaar geweest als zij de touwtjes niet te vroeg hadden laten en het vizier wat langer scherper had gestaan.
Bijna tien jaar geleden speelde NBSVV nog tweede klasse en zat bij het eerste elftal van SHO in de competitie. In de uitwedstrijd moest het team van toen nog trainer Bill Tukker flink gas geven om een snel opgelopen 1-0 achterstand uiteindelijk om te buigen in een 1-3 zege. Later in het seizoen -Jeroen Rijsdijk had het stokje van Tukker overgenomen- eindigde de Beijerlandse derby in 1-1. Met Brent de Haan, Dennis Groosjohan, Marc Bravenboer, Jaap Wessels en Niels Jacobs stonden dat seizoen vijf voormalige jeugdspelers van SHO in de basis van NBSVV terwijl Paul Bestebreur ook nog een verleden had bij SHO. Ondanks dat kon NBSVV degradatie niet voorkomen.
Eerder in de week kreeg ook ZBVH 1 een 5-0 nederlaag te slikken tegen SHO 2. Van de tien doelpunten nam de uit Amerika teruggekeerde Simon van Rheeden er zeven voor zijn rekening.
Al met al lijkt het erop dat het tweede elftal zich moeiteloos moet kunnen handhaven in de reserve eerste klasse. En misschien nog wel meer… Een uitdaging voor de technische staf van het tweede.

Dinsdag 25 augustus oefent SHO 2 op de Kikkershoek tegen ‘s Gravendeel 1, aanvang 20.00 uur en SHO 3 – RVVH 3, aanvang 20.00 uur.