Heinenoord wint eerste bekerduel

SV Heinenoord

Op zaterdag 29 augustus om 17.00 uur rolde de bal eindelijk voor het ECHIE aan de Tienvoet tegen Meeuwenplaat. De laatste wedstrijd voor CORONA was dat op 7 maart tegen R.V.V.H. De mannen van coach Joop Hiele kwamen voor de opening van de strijd om de K.N.V.B.- districtsbeker, goed uit de startblokken. Al in de 5e minuut kwam de Noord op voorsprong. Ibrahim Morabit werd door Ylyas Oulad Ali weggestuurd en schoot, na enkele tegenstanders het bos in te hebben ingestuurd, de bal op de paal. Gelukkig stond Djim Kammerman, zoals een goeie spits betaamt, op de juiste plaats en tikte de bal naast de verbouwereerde doelman Aykut Nargun en dat betekende 1 – 0. Een combinatie tussen Larbi El Harouchi, Ibrahim El Morabit en Dejan de Feiter had een beter lot verdient, maar werd echter op tijd geblokt door Shelton Martis. Het antwoord kwam van de mannen van Nasser Abdalla, toen Mert Sarigul er op links van door ging maar zijn pegel zag belanden in de veilige handen van Diony Vente. Nadat een vrije trap in de 11e minuut van Larbi El Harouchi in de muur belandde, kwam Ilyas Oulad Ali een teenlengte te kort om de score te verdubbelen. In de 18e minuut kreeg Heinenoord weer een vrije trap te nemen na de zoveelste overtreding op de behendige Ibrahim El Morabit, wat hem deze keer een bloedneus opleverde. Davy Kaptein schoot vanaf een paar meter buiten de zestien de bal keihard op de lat. Het was echter uitstel van executie, want een volgende overtreding op Larbi El Harouchi leverde wederom een vrije trap op net buiten de zestien. Hij nam hem zelf loepzuiver op de inkomende Arto Dielhof, die met een snoeiharde kopstoot doelman Aykut Nargun voor de tweede keer het nakijken gaf. 2 – 0. Nadat Djim Kammerman op aangeven van Arto Dielhof het leder ver over schoot, kwam de thuisploeg goed weg toen Martis Shelton uit een hoekschop de bal van dichtbij maar net over de lat kopte. Een voorzet van Devon Hemmes werd door aanvoerder Toine v.d. Berg op tijd weggewerkt en was het laatste wapenfeit in de eerste helft.

Het tweede bedrijf begon niet best en kon het publiek nauwelijks amuseren. Natuurlijk was het klasse verschil wel zichtbaar en leefde weer een beetje op toen Djim Kammerman in de 64e minuut uit de draai de Hoogvlietse sluitpost verraste, die de bal niet onder controle kon krijgen en zag dat Ilyas Oulad Ali in de rebound de stand op 3 – 0 bracht. Met nog een klein half uur te gaan was het even schrikken toen Anthal v.d. Berg ernstig geblesseerd leek. Na behandeling van verzorger Frank van Waardhuizen bleek het in eerste instantie mee te val, maar moest hij even later toch vervangen worden door Garrick Naarden. Toen Djim Kammerman op weg leek naar de 4 – 0 , werd hij net voor de zestien onderuit gehaald. De muur werd geplaatst, maar voor Davy Kaptein geen probleem, want met een subliem

schot langs de muur in de uiterste rechterhoek bracht hij de stand alsnog op 4 – 0. De score zou door Dejan de Feiter nog hoger zij uitgevallen, ware het niet dat op het juiste moment de bal tot corner werd verwerkt. Met nog ruim 10 minuten te gaan slingerde coach Joop Hiele er 3 wisselspelers in: Joe Nyero – Jelle v.d. Starre en Ramon Salas binnen de lijnen voor Dejan de Feiter – Larbi El Harouchi en Ilyas Oulad Ali. Aan de stand veranderde niks meer, wel deelde de goed leidende scheidsrechter Thomas Groenendijk uit Middelharnis nog 3 gele kaarten uit, hoofdzakelijk uit frustraties aan:

Brian Reek – Stevert Verschoor en Rigillio Ramsubagh allen van Meeuwenplaat in deze overigens sportieve wedstrijd.

a.s. zaterdag de tweede wedstrijd van deze poule tegen N.S.V.V. Aanvang: 14.30 uur.

OPSTELLING.

Diony Vente – Anthal v.d. Berg – ( 65. Garrick Naarden ) – Davy Kaptein – Toine v.d. Berg –

Dejan de Feiter – ( 80. Joe Nyero ) – Djim Kammerman – Larbi El Harouchi – ( 80. Jelle v.d.

Starre ) – Ibrahim El Morabit – Alexander Deetman – Arto Dielhof – Ilyas Oulad Ali –

( 80. Ramon Salas. )