Heinenoord al verder dan OSV

SV Heinenoord

OSV Oud-Beijerland heeft dinsdagavond de tweede oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen verloren. Op sportpark “De Tienvoet” moest de Smeets Ferry-formatie van trainer Adri van Tiggelen, na een 2-0 ruststand, met 4-1 haar meerdere erkennen in streekgenoot Heinenoord.

Het team van trainer Joop Hiele liet vanaf de aftrap zien conditioneel al veel verder te zijn in de voorbereiding. Het team hanteerde een goed baltempo en was ook feller in de persoonlijke duels. Toch was het een individuele actie van Dejan de Feiter, die de thuisploeg in de 10e min al op een voorsprong zette: 1-0. Kort hierna werd het ook nog 2-0, toen OSV-verdediger Loek Visser een voorzet vanaf de rechterkant volkomen verkeerd raakte en zijn eigen doelman kansloos liet. OSV wist zich in de eerste helft nauwelijks doelkansen te scheppen.

In de tweede helft waren de weersomstandigheden sterk gewijzigd. De harde wind kreeg een (te) grote invloed op het spel, waardoor het als kijkspel niet fraaier werd. De thuisploeg kon duidelijk beter met de omstandigheden omgaan en dit resulteerde dan ook in een groot veldoverwicht. Toch duurde het nog tot de 74e min. alvorens de thuisploeg de score kon verhogen. Het was Ibrahim el Morabit, die naar binnen komend vanaf de linkervleugel doelman Tom Kukler wist te passeren: 3-0. Uit een onoverzichtelijke situatie was het vervolgens Arto Dielhof, die in de 86e min. de stand van dichtbij op 4-0 wist te brengen. Maar in de slotminuut was het dan toch nog Youri van Ruiven, die uit een hoekschop van Shurnel François met een kopbal voor de 4-1 eindstand tekende.

Komende zaterdag gaat OSV op sportpark ‘Prinses Irene’ in Rijswijk bij RVC Celeritas op bezoek voor de eerste bekerwedstrijd van het nieuwe seizoen. Heinenoord zal op sportpark ‘De Tienvoet’ als tegenstander Meeuwenplaat (zo.) om 17.00 uur ontvangen.

Heinenoord – OSV Oud-Beijerland 4-1 (2-0): 10. Dejan de Feiter 1-0; 16. Loek Visser 2-0 e.d.; 74. Ibrahim el Morabit 3-0; 86. Arto Dielhof 4-0; 90. Youri van Ruiven 4-1.

OSV Oud-Beijerland (eerste helft): Tom Kukler –– Loek Visser, Wesley Koedam, Youri van Ruiven en Nick van Dijk –– Rahine de Wind, Jordy Westein, Shurnel François en Sediq Walizada –– Marco van Daalen en Jan Jaspers.

OSV Oud-Beijerland (tweede helft): Tom Kukler –– Wesley Koedam (74. Youri van Ruiven), Edinho Piqué, Quinton Burk en Jurriaan Lindhout –– Jordy Westein (83. Nick van Dijk), Tim Wiendels, Shurnel François en Thomas Lagerweij –– Kenzo Sanches en Marco van Daalen.