FC Binnenmaas – SHO


Ook SHO is in wedstrijdverband begonnen aan het nieuwe seizoen. In Maasdam was FC Binnenmaas na vier jaar weer eens gastheer voor de Beijerlanders.
In het seizoen 2016-17 won SHO maar nipt met 2-3 de openingswedstrijd van het seizoen. Doelpuntenmakers destijds Rohaindrick Hooi (2x) en William Geyahdarjii (alweer bijna vergeten spelers hoewel ze allebei toch belangrijke doelpunten voor SHO henne gemaakt…). Zoals gebruikelijk bij een eerste optreden van het seizoen had trainer Sander Fakkel een twintigtal spelers meegenomen. Twee nieuwe gezichten in de selectie van SHO, Sander de Heus (Heinenoord) en Ferdinand Römelingh (SHO 2).
Laatstgenoemde komt feitelijk in de plaats van de (na 198 officiële wedstrijden in de hoofdmacht) gestopte Bob Bison.
Mede door de hitte verliep het optreden in een niet al te hoog tempo. Na wat mogelijkheden van weerskanten kwam SHO na 23 minuten aan de leiding door een doelpunt van Tim de Pender die na een snelle uitbraak precies op de goede plaats stond om de voorzet van Giovanni Breevaart te verzilveren, 0-1.
Vorig seizoen was het Joost Both die de eer opeiste van het eerste seizoensdoelpunt in de thuiswedstrijd tegen XerxesDZB (1-3).
Na een drinkpauze en een aantal wissels zorgde
vlak voor de pauze Gio Breevaart voor 0-2 na op maat te zijn bediend door De Pender.

FC Binnenmaas

In de tweede helft bleef doelman Peter Konings aan de kant en voor hem kwam Niels Steehouwer onder de lat. Ook Sander de Heus kwam in het veld voor zijn eerste minuten in het wit/zwart. Na bijna een uur werd Joost Both door Andrew van Tiggelen in stelling gebracht: 0-3. Daarna deed de thuisclub nog wat terug, 1-3 en Aron van Schaik kopte vervolgens een kort genomen vrije trap van Kevin Angel bij de eerste paal binnen: 1-4. In de slotfase leek Sander de Heus zijn eerste SHO-treffer te maken maar het feest ging wegens buitenspel niet door.
Deze week weer driemaal trainen en dan zaterdag 22 augustus de wedstrijd Kloetinge-SHO. Aanvang 16.00 uur.
Beginopstelling SHO:
Peter Konings; Andrew van Tiggelen, Aron van Schaik, Danny Kerpel, Ferdinand Römelingh; Ingmar van Bruggen, Robin Winkels, Giovanni Breevaart, Kevin Angel; Mitch Fransen, Tim de Pender.
Scoreverloop:
23’ 0-1 Tim de Pender
43’ 0-2 Giovanni Breevaart
56’ 0-3 Joost Both
70’ 1-3
80’ 1-4 Aron van Schaik