Bekerverlies ‘s-Gravendeel tegen WDS

VV S-Gravendeel

’s-Gravendeel heeft in het bekertreffen tegen vierdeklasser WDS uit Driebruggen verlies geleden.

Na het gebruikelijke aftastende begin kreeg Dedier Bos namens ’s-Gravendeel de eerste kans. Bos mikte naast. Maar hierna kroop WDS uit de schulp en kwam na een kwartier spelen op voorsprong. Een lange bal van achteruit werd op de middenlijn knap doorgekopt waarna Thomas Hagoort alleen op Patrick Zoutewelle afstormde en de 0-1 binnenschoot.

’s-Gravendeel ging op jacht naar de gelijkmaker. Maar miste scherpte voorin, o.a. Youri Ton kon het net niet vinden. ’s-Gravendeel moest zelfs tegen een grotere achterstand aankijken. Er werd niet best verdedigd waardoor Hans Simon 0-2 kon aantekenen.

Korte tijd later dacht ’s-Gravendeel de aansluiter te mogen noteren. Het was even onduidelijk of de bal achter was geweest na een voorzet of er een overtreding vooraf ging toen Dedier Bos binnenschoot. In minuut negenendertig werd er weer gescoord, echter volgens de WDS assistent-scheidsrechter stond Sven Akkerman buitenspel, waarna Van Drunen zijn waarneming overnam, waarmee met de 0-2 stand gerust werd.

De tweede helft begon ’s-Gravendeel furieus en zocht meerdere malen de aanval op. De kansen die Sven Akkerman, Youri Ton en Ryan Aarnoudse kregen werden niet verzilverd. En waar men zat te wachten op een doelpunt van ’s-Gravendeel, maakte de ploeg uit Driebruggen er zelfs 0-3 van. Maurits Kuiper werd van de bal afgezet waarna het voor Jallas Kalisse eenvoudig was om te scoren.

Met nog ruim éénentwintig minuten op de klok kwam ’s-Gravendeel dan wel tot scoren. Dedier Bos werd in het strafschopgebied tegen de grond gewerkt, waarna de scheidsrechter naar de penaltystip wees. Bos bracht zelf de stand terug tot 1-3.

Het lukte ’s-Gravendeel daarna na niet om de stand te verkleinen. Eric Cromwijk zette zelfs de 1-4 op het scorebord. Dat Joeri van Ast de stand wel terugbracht naar 2-4 was puur voor de statistieken.

Voor de volgende bekerwedstrijd reist ’s-Gravendeel af naar Pijnacker. Want dan is Oliveo, dat met

1-6 van GSC/ESDO won, op sportpark De Groene Wijdte om 15.00 uur de tegenstander.

’s-Gravendeel:

Patrick Zoutewelle, Reinier Toes (46ste Joeri van Ast), Romano Liefeld (46ste Ronald van Wingerden), Leon de Jong, Maurits Kuiper (62ste Wesley de Sterke), Job v/d Vorm, Alwin v/d Werff, Youri Ton, Ryan Aarnoudse, Sven Akkerman, Dedier Bos

W.D.S.

Bas Boere, Hans Simon (Jelle Koenekoop), Ivo Lemkes, Mitchell de Koning, Steven Verlaan, Mike v/d Steen, Eric Cromwijk, Mathijs de Hoog, Thomas Hagoort (Daoudi Faisal), Jouher Mhamdi (Miguel v/d Zouw), Elwin v/d Stighel (Jallas Kalisse)

Arbiter: J. van Drunen uit Maasdam

Scoreverloop:

15de 0-1 Thomas Hagoort

36ste 0-2 Hans Simon

60ste 0-3 Jallas Kalisse

69ste 1-3 Dedier Bos (strafschop)

80ste 1-4 Eric Cromwijk

87ste 2-4 Joeri van Ast

Gele kaart:

Wesley de Sterke (’s-Gravendeel)

Mike v/d Steen en Jallas Kalisse (W.D.S.)