Nieuwbouw kleedkamers v.v. Strijen!

Op 1 mei 2021 bestaat v.v. Strijen 100 jaar. En die verjaardag gaan zij vieren in de wetenschap dat er dan een compleet vernieuwd kleedkamergebouw staat.

Een traject dat startte in 2017. Destijds werd tijdens een schouw in kader van het accommodatiebeleid gemeente Strijen geconstateerd dat het kleedkamergebouw in slechte staat verkeerde en dat er wat gedaan moest worden.

Positieve rol gemeente Strijen en (later) gemeente Hoeksche Waard

“Wij waren per 1 juli 2017 gestart als nieuw bestuur met als doel het financieel gezond maken van de club en werken aan een toekomstig bestendig perspectief voor de vereniging. Geld voor grootschalige renovatie was er simpelweg niet. Die periode heb ik wel een paar nachten slecht geslapen. Wij zijn toen in gesprek gegaan met de gemeente Strijen om te kijken hoe wij gezamenlijk dit project konden financieren. En nu ruim 2 jaar later gaan wij dus van start” aldus Dick de Heus, voorzitter v.v. Strijen.

“Normaal gesproken kwam ik 1 keer per zoveel jaar in het gemeentehuis. Toen bijna wekelijks. Een compliment aan alle betrokken in dit project bij de gemeente Strijen en de gemeente Hoeksche Waard. Zonder hun constructieve medewerking was dit nooit gelukt”, vertelt de Heus.

Nadat eind 2018 de financiering rondkwam is vervolgens vanuit v.v. Strijen een bouwcommissie geformeerd. De commissie bestaat uit specialisten vanuit de bouw- en installatiewereld die lid zijn van v.v. Strijen, aangevuld met een aantal bestuursleden. Deze commissie heeft in het afgelopen anderhalf jaar heel veel werk verricht om te komen tot dit resultaat.

De Heus: “Mooi om te zien dat ook hier ons motto ‘v.v. Strijen, dat zijn wij!’ weer volledig opgaat. De bouwcommissie bestaande uit René van der Bijl, Ben Boswinkel, Daniel Delfin, Jaco Dorst, Richard Kruijthof en Jochem Mol hebben menig avondje bij elkaar gezeten om dit voor elkaar te krijgen, een groot compliment aan hen!”

Vernieuwbouw – op z’n Hoeksche Waards

Mooi om te zien is ook dat de vernieuwbouw wordt uitgevoerd door 2 Hoeksche Waardse bedrijven. Aannemingsbedrijf P.&G. Hooghwerff B.V. uit Strijen is de aannemer en Van Rennes Installatietechniek uit Klaaswaal verzorgt alle installaties.

“Als Aannemingsbedrijf P.&G. Hooghwerff B.V. zijn we verheugd dat we na de aanbesteding en de daarop volgende intensieve periode met de bouwcommissie zijn gekomen tot een verbouwing van het pand met goede isolatie waarden en hedendaagse materialen, met een begroting welke sluit binnen het budget. Het is mooi om bij de plaatselijke voetbalvereniging waar mijn eigen kinderen lid zijn dit te mogen realiseren”, aldus Directeur Luuk Kamp.

Rob Schijvenaars namens Van Rennes: “Het is voor Van Rennes enorm belangrijk om als echt Hoeksche Waards bedrijf de verbinding te blijven zoeken op het eiland. Daarom waren wij ook enorm verheugd dat wij een aanvraag kregen van v.v. Strijen voor de vernieuwbouw van de kleedkamers. Vanaf begin af aan was het al vrij snel duidelijk dat we er samen iets moois van wilden maken. Wat het nog bijzonderder maakt is dat vanaf het eerste contactmoment in maart we volgens de corona regels hebben moeten acteren. Fysieke contacten zijn er pas geweest tijdens het zetten van de handtekening. Van Rennes gaat de E&W installaties voorzien, voor ons was het ook belangrijk hierin een stuk duurzaam in mee te nemen.

Ingebruikname vernieuwde kleedkamers

Normaal gesproken worden de vernieuwde kleedkamers medio november 2020 opgeleverd. “We beseffen terdege dat dit deels ook middenin in het voetbalseizoen valt. Het zal soms hier en daar schuren, maar wij vragen onze leden en de bezoekende teams om begrip.

Maar we konden en wilden niet langer wachten om dit te doen en uiteindelijk zullen wij allemaal blij zijn als wij het vernieuwde kleedkamergebouw in gebruik nemen. Ik zie het als het 1e mooie cadeau voor onze 100e verjaardag in 2021” sluit De Heus af.