Minecraftchallenge: Biebbouwers

Hoeksche Waard – Ben jij gek op Minecraft? Ben je tussen de 9 en 14 jaar oud? Dan heeft de Bibliotheek een prachtige uitdaging voor jou: Biebbouwers, de Minecraftchallenge van de Bibliotheek. Doe je mee?

De opdracht

Dit jaar nemen we jullie iedere maand mee naar het verleden, heden of toekomst. We geven jullie een bouwopdracht die jullie thuis kunnen uitvoeren. Alleen of samen, wat je zelf het leukste vindt. Je gaat op zoek naar informatie over wat je gaat bouwen en de tijd waarin dat gebouwd werd. Aan de hand van die informatie bouw je zoals jij denkt dat het eruit heeft gezien.

In augustus nemen we een duik onder water. Je gaat op zoek naar informatie over zeilschepen uit de 17e eeuw, hoe ze gebouwd werden en waarom ze zijn gezonken. In augustus 1653 vond de zeeslag bij Ter Heijde plaats waarbij 11 grote oorlogsschepen zonken. Jij krijgt de opdracht om op zoek te gaan naar één van die scheepswrakken en deze onder water na te bouwen. In het filmpje en de opdracht vertellen we jullie er alles over. Deze vinden jullie op de website van de Bibliotheek (www.debhw.nl), onder ‘Actueel’.

Ben je klaar met bouwen, stuur dan screenshots of een filmpje op van jouw bouwwerk naar biebbouwers@probiblio.nl. Doe dit voor 24 augustus.

Geef daarbij je naam, je leeftijd en je woonplaats door. Een jury van Minecraftexperts bekijkt alle inzendingen en kiest de mooiste uit. De winnaar krijgt van ons een geweldig Minecraft bordspel cadeau!

Rond de eerste van elke maand verschijnt er een nieuwe opdracht op onze website.