Ga mee op reis! Vakantielezen bij de bieb

Vakantielezen

Op de camping, in de tuin, aan het strand of op de trampoline: in de zomer kun je overal lezen. Deze zomer is Bibliotheek Hoeksche Waard jouw reisleider!

Met Vakantielezen beleef je samen de leukste avonturen. Door lekker te lezen en zomerse opdrachten en spelletjes te doen voor het hele gezin, kun je schatten verzamelen bij Vakantielezen. Verzamel alle stempels op de landkaart en maak kans op leuke prijzen! Meld je snel aan op www.vakantie-lezen.nl

Meedoen is gratis!

Wat is Vakantielezen?

Vakantielezen is speciaal voor basisschoolleerlingen. De teksten zijn geschreven op groep 3/4-niveau maar de opdrachten en spelletjes zijn geschikt voor het hele gezin. De landkaart zit in het Doe Boekje van Hoeksche Waard Actief, is te downloaden op onze website of op te halen in de Bibliotheek.

Op de landkaart staan 6 landen. Heb je alle opdrachten van een land gedaan? Geef jouw codewoord dan door in de Bibliotheek en ontvang een stempel voor op de landkaart.

Lukt het jou om de landkaart helemaal vol te krijgen? Je maakt dan kans op een leuke prijs!

Meedoen?

Lijkt het je leuk om op schattenjacht te gaan in 6 verschillende landen? Meld je dan snel aan bij www.vakantie-lezen.nl Vanaf 18 juli kun je de schatten verzamelen.

Met Vakantielezen wil de Bibliotheek gezinnen stimuleren om ook in de zomervakantie aandacht te besteden aan taal en lezen.

Ook de VakantieBieb app is natuurlijk beschikbaar voor iedereen; de hele zomer kan er dus lekker gelezen worden!