Een nieuwe koers voor zeilcharterschip de Zeeland

Op 23 juli jl. heeft de eerste feestelijke vaart plaatsgevonden van Stichting de Zeeland; de nieuwe trotse eigenaar van zeilcharterschip de Zeeland. Wethouder Paul Boogaard was aanwezig om het schip ‘opnieuw te dopen’. Daarna werd met een klein gezelschap van betrokkenen een korte vaart gemaakt, de aftrap van een nieuw leven voor het schip.

Woordvoerder van het bestuur Renée Ruisch: “We hebben als stichting het schip overgenomen omdat we de droom hebben om het schip naast alle evenementen die er nu al plaatsvinden, ook in te zetten om mensen met een beperking een onvergetelijk uitje op het water te bieden. Ook voor hen willen we GROOTSCHEEPS GENIETEN mogelijk maken.”

De stichting heeft geen winstoogmerk. Om het schip financieel verantwoord te exploiteren, zal de Zeeland blijvend voor diverse evenementen worden ingezet; feesten, bedrijfsuitjes, bruiloften, diners en vergaderingen. Door een evenement te organiseren op De Zeeland draagt de organisator meteen een steentje bij aan het goede doel. Immers de opbrengsten van evenementen zullen worden aangewend om het schip te laten varen voor kinderen en volwassenen met een (fysieke)beperking. “Waarbij we vinden dat we letterlijk en financieel alle drempels weg moeten nemen” voegt Renée Ruisch hieraan toe.

Aanpassingen
De stichting wil jaarlijks zoveel mogelijk groepen ontvangen waarbij de kracht van het schip, de toegankelijkheid voor mensen met een beperking, optimaal wordt benut. De vereiste basis daarvoor is al gelegd. De Zeeland is een prachtig zeilcharterschip waar je met je rolstoel zonder problemen op kan. Gangboorden zijn zo breed dat je van voor tot achter je gemakkelijk kunt verplaatsen in een rolstoel of met een rollator. Er is een lift om naar beneden te gaan in het schip, waar in een ruim toilet ook een bed brancard is waar je iemand kunt verschonen. En last but not least; er is een plateaulift aan de achterzijde zodat je zelfs vanuit je rolstoel de kapitein even mag helpen met sturen! Peter van ’t Wout is degene die het schip enkele jaren geleden naar de Puttershoek haalde. Hij is blij dat de stichting het schip overneemt en hij blijft zich inzetten voor de Zeeland. “We blijven doen waar we goed in zijn. We kunnen op De zeeland onze gasten een topevenement bieden!”, sluit Van ’t Wout af.