De bal rolt bij COKD Kinderopvang

Verrassen, dat doet COKD Kinderopvang graag. Sporten en spelen, dat doen zij iedere dag. En dat kan nu op alle groepen op alle locaties met de nieuwe SWKGroepBal. Een zomer waarin de kinderen van COKD Kinderopvang veel buiten bewegen. Een nieuwe bal met leuke speltips voor alle leeftijden.

Schot in de roos
Het EK voetbal gaat niet door, maar wij kweken alvast de nieuwe generatie Oranjespelers. Dat is natuurlijk een grapje, maar er zit zeker een kern van waarheid in. COKD Kinderopvang heeft veel aandacht voor sport en beweging. “Bewegen en buitenspelen doen wij veel op onze kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang. Omdat kinderen dat leuk vinden en er veel te ontdekken is. Daarom besloot de SWKGroep, waar wij als COKD Kinderopvangonderdeel van zijn, dat er altijd een goede en speciale bal op alle groepen moet liggen. Een schot in de roos!”

Verschillende spelletjes
Met de bal deelt de organisatie ook spelletjes om te doen. “De bal is geschikt voor alle balsporten”, zegt Mirjam, één van de pedagogisch medewerkers. “Maar je kunt nog veel meer leuke spelletjes bedenken om met een bal te doen. Van drie spellen hebben we een uitlegvideo gemaakt op de website www.leukekinderactiviteiten.nl. Drie leuke, maar verschillende spelletjes. De één leert kinderen tactisch denken, de ander snel schakelen en de derde stimuleert onder meer de motoriek. Maar bovenal, zo hoor ik van de kinderen, ze zijn hartstikke leuk om te doen!”

Over COKD Kinderopvang 
COKD Kinderopvang is één van de grootste non-profit kinderopvangorganisaties in Dordrecht en de Hoeksche Waard. COKD Kinderopvang biedt hoogwaardige dag- en buitenschoolse kinderopvang en is daarin toonaangevend in Dordrecht en de Hoeksche Waard. COKD biedt, samen met ouders en partners, een verantwoord opvoedingsmilieu waarbij het kind zich thuis voelt en zich optimaal kan ontwikkelen. Het is van groot belang dat kinderen een veilige, vertrouwde, uitnodigende, zorgzame omgeving en structuur aangeboden krijgen.

“Wij zijn onderdeel van de SWKGroep. De SWKGroep omvat kinderopvang, zorg, buurtwerk en onderwijs. Onderdeel zijn van deze stichting biedt veel voordelen. Wij delen elkaars kennis, ervaring en netwerk en alle secundaire werkzaamheden worden uit handen genomen. Daardoor kunnen wij al onze aandacht richten op het kind.”