Communicatie uitdaging bij de Sportraad

In 2019 hebben we de Sportraad Hoeksche Waard opgericht. Omdat we de sport in onze gemeente, in het bijzonder het rijke verenigingsleven, een warm hart toedragen en meer kundig advies en ondersteuning gunnen bij het vele (vrijwilligers)werk. De Sportraad staat voor: sport en bewegen toegankelijk voor alle inwoners, vitale sport- en beweegaanbieders en professioneel sportbeleid. Wij zijn een onafhankelijke stichting, jagen vernieuwing aan en gaan een toekomstgericht platform bieden. 

Het is zeker de aankomende tijd nog een continu zoek- en leerproces en we ‘moeten’ nog met veel verenigingen kennismaken. Communicatie is een vaardigheid van ons allen, maar ook een vak waarvoor wij nu kennis, kunde en tijd missen. Zowel op bestuurlijk niveau als voor de uitvoering zijn we op zoek naar Hoeksche Waardse dorpsgenoten die net zo enthousiast zijn als wij om op vrijwillige basis bij te dragen aan de missie van de Sportraad en daarmee onder meer het sportverenigingsleven in de Hoeksche Waard. 

Wil je meebesturen, onze communicatiestrategie en -middelen mede ontwikkelen, artikelen schrijven of vloggen, de website en social-mediakanalen beheren, de contacten met de media onderhouden en/of anderszins bijdragen aan de communicatie door en met de sportaanbieders en andere relevante organisaties? Dan horen wij het graag! We zoeken niet per definitie één persoon. Wellicht is het mogelijk om bijvoorbeeld een (content)team te formeren met diverse specialismen, zoals fotografie, schrijven, website verbeteren, filmpjes maken, nieuwsbrief samenstellen of lay-out bepalen. Je creativiteit en ondernemerschap krijgen zeker de ruimte. Het is de uitdaging om maximaal resultaat te behalen met minimaal budget. We vinden inclusie belangrijk en werken graag in een divers team, dus iedereen mag zich aangesproken voelen om te reageren! #graagzelfs

Heb je (mogelijk) interesse, dan nodigen we je van harte uit om contact met ons op te nemen. En in het bijzonder om deel te nemen aan een verkennende sessie die wij naar verwachting onlineorganiseren, waardoor je een beeld krijgt van de huidige ideeën voor de Sportraad-communicatie. Hierin horen wij graag jouw feedback en ideeën én kunnen we kennismaken met elkaar. De sessie vindt plaats op dinsdagavond 8 september onder leiding van Steef van den Boom (via NOC*NSF). Als jij je aanmeldt bij Bert de Jong via ons contactformulier, dan nemen we uiteraard vooraf contact met je op.