Activiteiten Welzijn Hoeksche Waard

Logo-Welzijn-HW

Komend najaar beginnen de activiteiten van Welzijn Hoeksche Waard weer. Lees snel verder over;
–          De Zoete Inval, Puttershoek
–          Handwerkcafé Heinenoord
–          Aan Tafel Met…, Puttershoek

De Zoete Inval

Speelplek voor jonge kinderen en hun (groot)ouders
De vrijwilligers van Welzijn Hoeksche Waard organiseren De Zoete Inval. Een gastvrije plek voor ouders/verzorgers met jonge kinderen van 0 tot 4 jaar waar zij andere ouders/verzorgers kunnen ontmoeten. Het is een plek waar jonge kinderen met andere kinderen leren spelen, in een geheel vrijblijvende en veilige omgeving.

De gastvrouwen van de Zoete Inval zorgen wekelijks voor een variatie aan leuk speelgoed voor de jonge kinderen, stoelen en tafels voor de volwassenen staan rondom. De opzet is dat iedere ouder/verzorger op haar of zijn eigen kind let. De gastvrouwen schenken koffie, thee en siroop met iets lekkers. Regelmatig organiseren zij een leuke, korte activiteit voor de kinderen en een feestelijke gelegenheid laten ze niet voorbijgaan zonder daar aandacht aan te schenken.

Vanaf 1 september vindt De Zoete Inval weer wekelijks plaats op dinsdag en donderdag van 9.30 tot 11.00 uur in De Drie Lelies in Puttershoek. (niet in de schoolvakanties)
De kosten zijn € 2,50 voor volwassenen en € 0,50 per kind, inclusief consumpties. Wij houden rekening met 1,5 meter tussen de volwassenen en met de geldende hygiëneregels.

Meer informatie: bel met Rini: 0786762411, Kimberley 0622053817 of Evelyn 078 676 6016. Of kijk op www.welzijnhoekschewaard.nl

Het Handwerkcafé Heinenoord

Het Handwerkcafé in Joeno in Heinenoord gaat 1 september weer van start! Elke eerste dinsdag van de maand bent u van harte welkom om onder het genot van een kopje koffie of thee met wat lekkers creatief aan de slag te gaan met uw eigen project. Om 19.30 starten we aan de Tienvoet 2a (links van sporthal de Tienvoet) en om ongeveer 21.00 uur stoppen we weer.

Op deze avonden kan men met een eigen handwerk komen en hieraan werken in gezelschap van andere handwerkliefhebbers. Samen handwerken is niet alleen gezellig maar ook handig. Tips van anderen helpen je weer vooruit en andermans enthousiasme helpt mee om je eigen handwerk af te maken, zodat het niet al te lang in de kast blijft liggen.

Kom eens langs. De toegang is €2,50. Aanmelden kan bij Toos Verzijl: 0186-602538. Kijkt u ook eens op www.welzijnhoekschewaard.nl voor nog meer leuke activiteiten.

Vrijwilligers gezocht voor Aan Tafel Met…

Aan Tafel Met… is een samenwerking tussen Gemiva-SVG Groep, Zorgwaard en Welzijn Hoeksche Waard waar de krachten gebundeld zijn. Samen eten is gezelliger en men kan andere mensen ontmoeten.
Aan Tafel Met.. is gericht op bewoners van Puttershoek en Maasdam en vindt om de week op woensdag plaats in Gemiva-locatie De Vlier in Puttershoek.

Door corona heeft alles natuurlijk even stil gelegen, maar we zijn van plan in september weer te starten. Voor onze kookploeg zijn we op zoek naar hulp bij het koken. We zoeken mensen die kunnen ondersteunen bij snijden, tafeldekken en opruimen, maar ook zeker naar iemand die een wat meer trekkende/ coördinerende rol zou kunnen spelen op de kookdagen. Bent u enthousiast geworden of heeft u nog meer vragen? Stel uw vraag via de mail: Lia.Zoeteman@gemiva-svg.nl , linda.vanderwal@welzijnhw.nl