Speelnatuur van OERRR op Tiengemeten vanaf 1 juli 2020 weer open

Woensdag 1 juli opent Natuurmonumenten weer de deuren van Speelnatuur van OERRR op Tiengemeten. In eerste instantie alleen op woensdagmiddag, zaterdag en zondag. In het zuiden start op 11 juli de zomervakantie en vanaf dan is Speelnatuur bijna dagelijks geopend van 10.15-16.45 uur. Alleen op maandag is het gesloten voor onderhoud. Om te gaan ravotten in de natuurspeeltuin moet je vooraf op de website van Natuurmonumenten een pont- en entreekaartje kopen. Ter plaatse kaartjes kopen is niet mogelijk. Daarnaast meldt Natuurmonumenten dat vanaf 13 jaar het dragen van een mondkapje tijdens de overtocht met de pont verplicht is.

Speelnatuur van OERRR

Kinderen kunnen naar hartenlust ravotten in Speelnatuur van OERRR. In 4,5 hectare natuurterrein kunnen ze vlotten of hutten bouwen, spelen met water en blubber of op zoek naar bloemen en beestjes. De modderglijbaan is vaak favoriet. Voor de kleintjes is er veilig Ukkie-eiland. Ouders houden hebben hier makkelijk overzicht, terwijl peuters en kleuters spetteren of waden door het ploeterbeekje. Informatie over de natuurspeeltuin is te vinden op de website van Natuurmonumenten: www.natuurmonumenten.nl/tiengemeten.

Bezoekerscentrum en excursies

Vanaf 1 juli is het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten op het eiland ook weer geopend op dinsdag t/m zondag van 10.15-16.45 uur. Tevens start Natuurmonumenten vanaf 1 juli weer met excursies. In kleinere groepjes en dus exclusiever.