Plukhoek Mookhoek weer open voor publiek!

veldboeket dame

Plukhoek Mookhoek heeft er weer alles aan gedaan om het nieuwe seizoen zo bloemrijk mogelijk te beginnen; er is een mooie parkeerplaats aangelegd en de tuin ligt er weer strak bij. Dit jaar gaat het ietsje anders dan andere jaren, maar veel verschil is er eigenlijk niet: de regels in acht nemen is hier geen enkel probleem.

Stichting Plukhoek Mookhoek is een ietwat verborgen bloemen-, en fruitpluktuin in Mookhoek, aan de Strijensdijk 14. Als je in deze sprookjesachtige omgeving komt plukken steun je daarmee de stichting die zich inzet voor een Buitenschool. Elke cent gaat naar dit doel, ze werken er enkel met vrijwilligers. Op dit moment volgen al twee groepen thuiszitters (kinderen die niet naar school kunnen) lessen in de boomgaard.

Als je over het bruggetje rijdt wijzen de bordjes je naar de ingang van de pluktuin. Op dit moment kunnen er lentebloemen en wat aardbeitjes geplukt worden. De bessen kleuren al rood, maar zullen pas over een weekje zover zijn. Later in het seizoen volgen de frambozen, kersen, heel veel bramen en peren natuurlijk. In het weekend, bij droog weer, is er heerlijk zelfgemaakt gebak met fruit van het seizoen. Je kunt er een goeie bak koffie en (zelfpluk) thee drinken.

Het is ook weer mogelijk om workshops en kinderfeestjes te boeken (alles corona-proof en lekker buiten). Zie de website www.plukhoekmookhoek.nl voor meer informatie. Aanmelden kan via plukhoekmookhoek@gmail.com.

De openingstijden: woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 13:00-17:00 uur.