Mingle the Single op de Solextour

Daten terwijl je op een Solex door de polders in de Hoeksche Waard rijdt. Dat kan op zaterdag 11 juli tijdens het evenement Solexrijden voor singles, dat Mingle the Single organiseert. ,,Het evenement is bedoeld voor vrijgezellen vanaf jaar”, zegt initiatiefneemster Natascha de Ruiter.

Het is weer eens wat anders dan daten bij kaarslicht. Het is in ieder geval een activiteit waarbij de deelnemers 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden en het toch gezellig kunnen hebben. “Het leek wel ons een origineel plan met maximaal dertig vrijgezellen.”

Deelnemers zullen zo’n drie uur op een Solex door de Hoeksche Waard rijden. Onderweg kunnen ze elkaar beter leren kennen en tussendoor is er een stop om wat te drinken. Bij terugkomst is er ook nog tijd om na te praten onder het genot van een hapje en drankje.

“Er is genoeg ruimte voor een gesprek op een bromfiets, want er wordt niet te hard gereden. Als een koppel elkaar na een tijdje toch niet zo leuk blijkt te vinden, kan één van de twee wat gas bijgeven en naar de volgende vrijgezel rijden. Dat is een voordeel van dit concept. Je zit niet uren aan elkaar vast.”

Het evenement is voor vrijgezellen vanaf 25 jaar. Ook mensen die niet uit de omgeving van de Hoeksche Waard komen, mogen deelnemen. Uiteraard moet je wel in het bezit zijn van een rijbewijs om op een Solex te mogen rijden, ervaring is niet vereist.

De middag duurt van 13.00 tot 16.30 uur en begint bij Solexverhuur Hoeksche Waard, Christiaan Huygensstraat 33a in Strijen. Kosten voor de middag zijn € 39,95 euro per persoon. Aanmelden kan via www.minglethesingle.nl

Mingle the Single

In januari organiseerde Mingle the Single samen met kinderopvangorganisatie Kivido een gezellige avond speciaal voor Hoeksche Waardse alleenstaande ouders, maar ook vrijgezellen zonder kinderen waren welkom. Met meer dan 40 deelnemers was deze avond zeer geslaagd, en werden er direct meer data geprikt. Real-life daten of nieuwe mensen ontmoeten was uitgesloten de afgelopen tijd tijd met de Corona maatregelen. Daarom organiseerde Mingle the Single van april tot begin juni ‘virtueel daten’ voor de Hoeksche Waardse vrijgezellen. En met succes, er zijn meerdere matches ontstaan uit deze sessies. Om nog iets extra’s te doen voor de vrijgezellen in deze moeilijke tijd hostte Mingle the Single op 19 mei ook het Liefdesboost webinar waar coach Simone van den Berg met haar kennis en ervaring de deelnemers heeft laten snuffelen aan hun eigen binnenwereld. Zodra alle omstandigheden het weer toelaten, zullen er ook Mingle the Single evenementen in horecagelegenheden georganiseerd worden.