HWDuurzaam komt in actie voor de Voedselbank

HoekscheWaardDuurzaam gaat de Voedselbank Hoeksche Waard helpen. De regionale energie- en duurzaamheidscoöperatie neemt een jaar lang de energiekosten van de Voedselbank voor haar rekening. Verder zal HWDuurzaam bij een binnenkort te houden wervingsactie voor nieuwe energieklanten voor iedere nieuwe afnemer een gift aan de Voedselbank schenken.

“De Voedselbank heeft het in deze tijd drukker dan ooit. Wij willen graag helpen om die situatie het hoofd te bieden”, zo licht de vicevoorzitter van HWDuurzaam, Henk van den Berg, het initiatief van zijn organisatie toe. “Door de gevolgen van de coronacrisis doen ook in de Hoeksche Waard veel meer mensen dan eerst een beroep op de Voedselbank. Wij willen vanuit onze verantwoordelijkheid als non-profit organisatie een bijdrage leveren.”

HoekscheWaardDuuurzaam heeft daarom aangeboden om gedurende het komende jaar de energiekosten van de Voedselbank-vestiging in Oud-Beijerland voor haar rekening te nemen. De coöperatie start in juni via Facebook een campagne om nieuwe afnemers van haar groene energie te werven. Voor elke nieuwe klant die er tot eind dit jaar wordt geworven, gaat er een gift van € 20 naar de Voedselbank. Henk van den Berg: “Hoe meer nieuwe klanten zich dan bij ons aanmelden, hoe meer giften er naar de Voedselbank gaan.”

Gert-Jan Onnink, de voorzitter het bestuur van de Voedselbank Hoeksche Waard, is enthousiast over de steun van HWDuurzaam: “Een heel mooi initiatief. Deze hulp is zeer welkom, vooral op dit moment. Wij moeten de komende maanden alle zeilen bijzetten om iedereen die bij ons aanklopt te kunnen helpen. Wij kunnen deze lastenverlichting voor een heel jaar dan ook goed gebruiken. En wij hopen natuurlijk dat zich in de komende maanden heel veel nieuwe energieklanten bij HWDuurzaam aanmelden. Dat is niet alleen goed voor de duurzame doelstellingen voor de Hoeksche Waard maar indirect ook voor de Voedselbank.”