Eerste concert in Coronatijd geslaagd!

Afgelopen zaterdag was er sinds lange tijd weer livemuziek te beleven in de Popcentrale. De spacerockband Stone Golem speelde drie uitverkochte sets, waarvan één akoestische, voor een publiek van 16 personen per set. Om binnen de richtlijnen te kunnen opereren stond de band verdeeld in vakken op het podium en zongen de zangers achter een spatscherm. Waar het publiek normaalgesproken staat te springen en te headbangen waren ze nu aangekeken op stoeltjes. Hoewel dat voor sommigen aanvankelijk misschien onwennig aanvoelde, bood het ook de ruimte om eens de diepte in te gaan en goed te luisteren naar de muziek en teksten. Stone Golem verzorgde zelfs een soort brochure met extra informatie over de band. Hoewel iedereen hoopt dat dit ‘nieuwe normaal’ niet voor altijd zal blijven is het wel een verfrissing om weer live te kunnen genieten van muziek.

Op naar de volgende shows:

  • – zaterdag 4 juli: indiepopzangeres Vera Baldé (nog 7 kaartjes over)
  • – zaterdag 18 juli: hardrockband The Empyrean (nog 11 kaartjes over)
  • – zaterdag 1 augustus: hiphop/neosoul van Kay Slice (net bevestigd)

Ook bij deze shows zijn er minimaal 2 verschillende blokken waar maximaal 16 kaartjes voor te koop zijn. Kaartjes zijn € 5,00 (excl. servicekosten) en alleen online te koop via www.popcentrale.nl/programma.

Foto´s: Eva de Hoog