De Hoeksche Waard is een inspiratieplek rijker!

“De meest eetbare tuin van de Hoeksche Waard”, al zegt Gonny van Peperstraten het zelf. Wat begon als een kleine moestuin groeide snel uit tot een fascinatie voor de helende werking van planten en kruiden om ons heen. Nu eet ze dagelijks uit eigen tuin en “omdat de tuin toch meer geeft dan ze zelf op kan”, deelt ze dit graag.

Onlangs zijn haar georganiseerde lunches weer van start gegaan. Of het een wilde plant, een bloem of een onkruid is, “je leert het allemaal pas echt kennen als je er eens goed van hebt gegeten”. Voedzaam en vooral smakelijk, dat is het devies! Liefhebbers krijgen een rondleiding door de tuin met uitleg over de planten en (on)kruiden.

In de wintermaanden is er flink geklust en dat leverde drie inspirerende, verhuurbare ruimtes op. Een binnen,- boven- en een buitenruimte geschikt voor allerhande bijeenkomsten waar je op ontspannen wijze kunt inspannen. Plek Twee49 (naar het huisnummer aan de Blaaksedijk) was hiermee een feit. Daarmee is de Hoeksche Waard een inspiratieplek rijker!

Website: www.schuifaan.nl