Tiengemeten vanaf 1 juni weer te bezoeken

Tiengemeten

Vanaf 1 juni versoepelt het kabinet de coronamaatregelen in Nederland. Ook Natuurmonumenten heeft besloten om te versoepelen, waarbij de basisregels van de rijksoverheid het fundament vormen. Vanaf 1 juni vaart de pont weer voor bezoekers en vanaf 6 juni is het Bezoekerscentrum tijdens de weekenden weer geopend. Natuurmonumenten organiseert echter nog geen excursies op het eiland.

Overtocht met de veerpont Vanaf maandag 1 juni vaart de pont weer voor bezoekers. De pont is dé plek waar de mensen die naar en van Tiengemeten willen, samen móeten komen. Juist daarom heeft Natuurmonumenten op en rondom de pont maatregelen genomen. Zo kun je alleen over als je vooraf een pontkaartje hebt geboekt.
Dit kan uitsluitend online via de website van Natuurmonumenten: www.natuurmonumenten.nl/tiengemeten Om de veiligheid van de mensen op en rondom de veerpont te waarborgen, geldt hier – naast de basisregels van het RIVM – ook het verplicht dragen van een mondkapje. Wanneer het bij drukte lastig wordt om de 1,5 meter op de veerpont te handhaven, biedt het dragen van het mondkapje een extra voorzorgsmaatregel. Alles over de overtocht naar Tiengemeten is te lezen op de website van Natuurmonumenten: www.natuurmonumenten.nl/tiengemeten

Bezoek op Tiengemeten

Vanaf zaterdag 6 juni is het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten op het eiland tijdens de weekenden weer open. De deuren van Speelnatuur van OERRR blijven in juni nog gesloten. Vanaf 2 juni openen het Rien Poortvliet museum en het Landbouwmuseum hun deuren voor bezoekers. Bij Herberg Tiengemeten is het hotel open en vanaf 1 juni zijn ook het restaurant (op reservering) en het terras open. Vanaf 1 juli gaat ook de camping weer open.