Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum vanaf maandag weer open!

Hoera! Woensdagavond werd het goede nieuws aangekondigd: bibliotheken mogen open vanaf aanstaande maandag 11 mei! In overleg met de gemeente zal Bibliotheek Hoeksche Waard dit gefaseerd gaan aanpakken.

Dit houdt in dat alleen locatie Oud-Beijerland Centrum (in de Lindenhoeve) vanaf aanstaande maandag 11 mei van maandag t/m vrijdag geopend zal zijn van 13.00-17.00 uur. Dit betekent dat leners die gewend zijn om in een ander dorp naar de Bibliotheek te gaan, ook van harte welkom zijn om boeken terug te brengen en te lenen in Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum! We zijn graag al onze leden uit de Hoeksche Waard van dienst.

Er is gekozen voor Oud-Beijerland Centrum (in de Lindenhoeve) omdat deze locatie over de grootste collectie beschikt en het grootst is in oppervlakte. We kunnen in deze locatie daarom het grootst aantal leden van dienst zijn. De komende weken zullen we druk bezig zijn om onze dienstverlening uit te gaan breiden.

We hebben een paar verzoeken:

  • Kom alleen, of met maximaal 1 kind
  • Pak bij de ingang het toegangsitem zodat wij weten hoeveel mensen er binnen zijn
  • Houd 1,5 meter afstand van andere bezoekers en bibliotheekpersoneel
  • Volg instructies van het bibliotheekpersoneel op
  • Blijf niet te lang
  • Als het te druk is, kom een andere keer terug
  • Blijf bij klachten thuis

Verrassingstas
Vind je het niet prettig om naar de Bibliotheek te komen maar wil je toch graag blijven lezen? Geen probleem! Wij blijven de verrassingstasjes met veel plezier bij je thuis bezorgen. Ook zijn we bezig om het in Klaaswaal en Westmaas mogelijk te gaan maken dat onze leden op afspraak de verrassingstas kunnen komen ophalen en materiaal terugbrengen.

‘Bibliobus’
Een ander idee waar we druk mee zijn is om in een aantal plaatsen een ‘bibliobus’ op vaste tijden neer te zetten waar onze leden geleende boeken kunnen terugbrengen. Hierover volgt later meer!

Opening andere locaties
Wanneer andere locaties open zullen gaan wordt onderzocht. Zodra hier meer over bekend is zullen wij onze leden weer informeren. Hou daarom onze website www.debhw.nl , onze Facebook-pagina en onze Instagram-pagina (NIEUW!) goed in de gaten!

We zien er enorm naar uit om onze leden weer te mogen begroeten in de Bibliotheek!