Nieuwe wegen, nieuwe mogelijkheden: Digitale zorg via de Compaantablet

Het Coronavirus grijpt wild en nietsontziend om zich heen. Vooral de ouderen dienen (soms vergaande) voorzorgsmaatregelen te nemen of te laten nemen. De samenwerkende organisaties van Thuis in de Kern (onder andere Alerimus, Careyn, Heemzicht, Welzijn Hoeksche Waard, Zorgwaard en gemeente Hoeksche Waard) gaan daarom, daar waar mogelijk, zorg op afstand bieden. De komende weken starten we met het inzetten van de Compaantablet bij ouderen. ‘Met deze tablet kunnen zij eenvoudig beeldbellen met onze zorgprofessionals, zodat er zorg op afstand geboden kan worden’, aldus Nico de Pijper (directeur-bestuurder Zorgwaard) namens de zorgaanbieders. ‘Zo krijgen onze medewerkers ruimte om elders, aan de meest kwetsbare cliënten, fysieke zorg te blijven bieden.’