Muzikaal kwartiertje van Oranjevereniging Prinses Juliana groot succes: “Er werd geklapt en gezwaaid vanaf de balkons”

Vanwege de Coronacrisis liep alles ook voor Oranjevereniging Prinses Juliana in Oud-Beijerland anders dan gepland; kortweg niets ging door

Andere jaren biedt de Oranjevereniging, aan de vooravond van de verjaardag van de Koning, altijd een muzikale avond aan in alle tehuizen in Oud-Beijerland. Dat ging uiteraard niet door en er werd naarstig gezocht naar een alternatief dat Corona-proef was. “Juist nu in deze tijd kunnen de bewoners allemaal even wat afleiding met vrolijke muziek gebruiken.”

Onverwacht werd de Oranjevereniging benaderd door Tom Dubbelman. Hij is in het bezit van een Solar DJ Truck. Het is een grote Amerikaanse truck, uitgerust met een zonnepaneel op het dak en de mogelijkheid om de geluidsboxen er muurvast op te bevestigen. Dankzij dit zonnepaneel is Tom niet afhankelijk van stroomvoorziening en kan hij op iedere willekeurige plek muziekdraaien. Zodra de achterdeuren openzwaaien maakt hij zijn eigen podium, zet zijn laptop op het dak, sluit alles aan en in 5 minuten kan hij een mooie muzikale show verzorgen.

Dinsdag 5 mei reed hij, samen met Cobi Crucq van de Oranjeverenigingen, alle tehuizen in Oud-Beijerland af. De rit begon om 10.00 uur bij De Gravin en eindigde om ca. 13.00 uur bij Futura. De Oranjevereniging had e.e.a. gecoördineerd zodat de bewoners waren voorbereid. Bij ieder tehuis werd ca een kwartier muziek gedraaid. Liedjes zoals “Tulpen uit Amsterdam”, “Kopje koffie” , “Zing, huil, bid, lach, werk en bewonder”, W ‘ll meet again” en een medley van de Andrew Sisters klonken tot veel plezier van de bewoners door de speakers. Velen zwaaiden en klapten mee vanaf de balkons of vanuit de tuin. Het was een groot succes en van de bewoners mag dit nog vaker georganiseerd worden.