Heropening locaties Westmaas en Heinenoord

Vanaf aankomende week gaan er weer twee locaties van Bibliotheek Hoeksche Waard open! Locatie Westmaas en locatie Heinenoord (in het museum) zullen de deuren weer openen. In Bibliotheek Westmaas kun je dan elke dinsdag van 14.00-20.00 uur weer boeken komen uitzoeken en in Bibliotheek Heinenoord kun je elke donderdagmiddag van 13.00-17.00 uur weer langskomen.

Even op een rij:

· Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum (in de Lindenhoeve) is van maandag t/m vrijdag open van 13.00-17.00 uur en op woensdag zelfs van 13.00-20.00 uur.

· Bibliotheek Mijnsheerenland is op dinsdagmiddag en vrijdagmiddag open van 14.00-17.00 uur.

· Bibliotheek Klaaswaal is op maandagmiddag van 14.00-17.00 uur en op vrijdagavond van 18.00-20.00 uur open.

· Bibliotheek Strijen is op dinsdag van 13.30-20.00 uur en op donderdagmiddag van 13.30-16.30 uur open.

· Bibliotheek Westmaas opent vanaf dinsdag 2 juni. Je kunt hier dan elke dinsdag terecht van 14.00-20.00 uur.

· Bibliotheek Heinenoord opent vanaf donderdag 4 juni. Je kunt hier dan elke donderdagmiddag terecht van 13.00-17.00 uur.

Leners die gewend zijn om in een ander dorp naar de Bibliotheek te gaan, zijn ook van harte welkom om boeken terug te brengen en te lenen in de locaties die open zijn! We zijn graag al onze leden uit de Hoeksche Waard van dienst.

Overigens wordt de termijn van geleende materialen automatisch met drie weken verlengd, tot 10 juni. Geen onrust over boetes dus!

Boeken in quarantaine

Boeken die bij ons worden ingeleverd gaan 36 uur in quarantaine. Dit is protocol van de overheid, in het belang van de veiligheid van onze bezoekers en werknemers. Om diezelfde reden is het daarom helaas nog niet mogelijk om de krant te lezen in de Bibliotheek of gebruik te maken van de pc’s.

We hebben een paar verzoeken:

– Kom alleen, of met maximaal 1 kind

– Pak bij de ingang het toegangsitem zodat wij weten hoeveel mensen er binnen zijn

– Houd 1,5 meter afstand van andere bezoekers en bibliotheekpersoneel

– Volg instructies van het bibliotheekpersoneel op

– Blijf niet te lang

– Als het te druk is, kom een andere keer terug

– Blijf bij klachten thuis

Verrassingstas

Vind je het niet prettig om naar de Bibliotheek te komen maar wil je toch graag blijven lezen? Geen probleem! Wij blijven de verrassingstasjes met veel plezier bij je thuis bezorgen.

Opening andere locaties

Wanneer andere locaties open zullen gaan wordt onderzocht. Zodra hier meer over bekend is zullen wij onze leden weer informeren. Hou daarom onze website www.debhw.nl , onze Facebook-pagina en onze Instagram-pagina (NIEUW!) goed in de gaten!

We zien er enorm naar uit om onze leden weer te mogen begroeten in de Bibliotheek!