Half miljoen kinderen kunnen Avond4daagse lopen

Ondanks de benodigde maatregelen tegen het coronavirus, kan hét kinderfeest van het jaar toch doorgaan. Met Avond4daagse – Home Edition bieden Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) en eRoutes een half miljoen kinderen de mogelijkheid toch de Avond4daagse te lopen. Met een speciaal voor de Avond4daagse aangepaste app lopen de kinderen hun eigen routes op hun eigen moment. Zo wordt drukte en te grote groepsvorming voorkomen. De kinderen komen zo toch, op een leuke en uitdagende manier, in beweging. En natuurlijk wacht na vier dagen wandelen de enige echte Avond4daagse medaille.

Eigen Avond4daagse met speciale app

Even leek het coronavirus roet in het eten te gooien, “Maar we vinden het essentieel om kinderen in beweging te krijgen”, vertelt Paul Sanders (directeur-bestuurder KWBN). “Samen met onze Avond4daagse organisatoren bekeken we de mogelijkheden om de Avond4daagse te verplaatsen naar het najaar. Maar dat bleek in veel gevallen niet mogelijk. Bovendien: niemand heeft een glazen bol en kan in de toekomst kijken. Dus besloten we het over een andere boeg te gooien.” “De digitale boeg”, voegt Edwin Kuipers (CEO eRoutes) toe. “Door de apptechnologie van eRoutes te koppelen aan de Avond4daagse, kunnen deelnemers straks vier routes vanaf een eigen gekozen vertrekpunt genereren. De routes die zij lopen beginnen en eindigen op hetzelfde punt. De start is dus ook altijd de finish. Daarbij kunnen ze kiezen uit drie afstanden: 2,5 – 5 – 10 km. Met de app in de hand lopen ze zo hun eigen Avond4daagse.”

Ook overdag

Avond4daagse – Home Edition vindt plaats tussen 1 juni en 31 augustus 2020. In die periode kiezen deelnemers zelf wanneer ze gaan lopen. “Dat kan doordeweeks zijn, maar ook in het weekend”, verduidelijkt Sanders. “En hoewel de naam anders doet vermoeden, dit jaar mag er ook overdag gelopen worden”, voegt hij lachend toe. Omdat het ook om de prestatie gaat, moeten de vier dagen wandelen wel binnen twee weken volbracht zijn.

Meer informatie

Deelnemers vinden meer informatie op: www.avond4daagse.nl. Hier kunnen zij zich ook meteen inschrijven. Inschrijving vindt dus niet centraal via school of sportvereniging plaats, maar ouders/verzorgers schrijven zichzelf en hun kinderen in. Deelname aan Avond4daagse – Home Edition kost €5 per deelnemer. Daarvoor krijgt men toegang tot de app, de mogelijkheid vier routes automatisch te laten aanmaken en de prestatie te laten meten. Ook ontvangen deelnemers de officiële Avond4daagse medaille thuisbezorgd.

Over Avond4daagse en Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)   
De Avond4daagse is een oer-Hollandse traditie die bestaat sinds 1940. Jaarlijks nemen ruim 500.000 kinderen deel aan de Avond4daagsen van ruim 600 organisaties die aangesloten zijn bij Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN). 

KWBN staat voor wandelen in Nederland in al zijn verschijningsvormen. Het is de missie van KWBN om zoveel mogelijk mensen aan het wandelen te krijgen en te houden. Dit vanuit de overtuiging dat wandelen iedereen vooruit helpt, dat wandelen hoort bij een gezonde leefstijl én dat wandelen mensen met elkaar verbindt. KWBN behartigt de belangen van miljoenen wandelaars in Nederland, heeft bijna 60.000 leden en de aangesloten organisatoren bieden ruim 1.500  wandelevenementen en een groot aantal andere wandelactiviteiten aan. Wandelen brengt je verder!   

Over eRoutes

eRoutes is een Groningse start-up met de missie een gezondere wereld te creëren door dagelijks gezond bewegen laagdrempelig en leuk te maken. Het betreft een platform dat wereldwijd unieke ronde routes creëert, passend bij de gewenste afstand en de locatie van de gebruiker.  Het slimme algoritme genereert moeiteloos 1-3 routes om uit te kiezen. Doordat de routes altijd rond zijn, kom je weer terug waar je bent gestart. Onder de ruim 79.000 gebruikers van eRoutes bevinden zich hardlopers en wandelaars van alle leeftijden en niveaus.

Gebruik de mobiele app om vanaf je huidige GPS locatie een route te lopen. Hierbij krijg je gedurende de route aanwijzingen via beeld- en stemnavigatie. Daarbij bevat de mobiele app ook wandel- en hardloopschema’s om verantwoord te trainen voor een afstand. De routeplanner is uitermate geschikt om routes vooraf te plannen op een andere locatie. Loop deze routes vervolgens aan de hand van een geprinte beschrijving, exporteer de route naar je sporthorloge of gps-systeem of download ‘m als PDF bestand om op je telefoon te bekijken.