Hal dienstencentrum ‘t Weegje krijgt nieuwe vloer

De beide huisartsen en de tandartspraktijk en de overige diensten blijven gewoon bereikbaar. De komende weken worden er werkzaamheden in de hal van het ’s-Gravendeelse dienstencentrum uitgevoerd. De vloer wordt vervangen, net als eerder gebeurde in restaurant Nonna. De werkzaamheden zijn 11 mei gestart.

‘Een goed (t)huis vraagt om onderhoud’, aldus eigenaar HW Wonen. En dat ‘onderhoud’ is precies wat er moest gebeuren aan de vloer in de hal van het dienstencentrum. Wat gaat er gebeuren in ‘t Weegje? De vloer vanaf de hoofdentree tot voorbij de grote, centrale trap is een zogenaamde ‘computervloer’. Dat is een zwevende vloer, opgebouwd uit een stalen constructie. De stalen poten van deze vloer zijn helaas aan corrosie onderhevig. Op zich helemaal niet zo vreemd, want dit deel van het pand is gebouwd in 1996. (Als de toenmalige Rabobank in ‘s-Gravendeel.) Deze corrosie is de reden dat de vloer nu aangepakt gaat worden en ook wordt voorzien van een betonnen ondervloer. Samen met het gedeelte van het dienstencentrum waar al een betonnen vloer zit, wordt de gehele vloer voorzien van een nieuwe pvc-vloerafwerking. Dergelijke werkzaamheden zijn dus al eerder met succes uitgevoerd aan de vloer van restaurant Nonna, ook gevestigd in dienstencentrum ‘t Weegje. Dit betekent dan ook dat er geen werkzaamheden meer plaats hoeven te vinden aan de vloer van het restaurant.

Bereikbaarheid huisartsenpraktijken en tandarts

Vanaf 11 mei tot en met 22 mei is de hoofdentree alleen te gebruiken voor bezoekers van huisarts Boudesteijn. Voor de bezoekers van huisarts Gouweloos en de tandarts en andere diensten wordt een tijdelijke entree gerealiseerd, die te benaderen is via een loopbrug vanaf het voetpad aan de Hendrik Hamerstraat. Deze omleiding staat ter plaatse straks duidelijk voor de bezoekers aangegeven. De nieuwe exposities in de hal, zowel aan de muren, als de tentoonstelling met oude foto’s van de Historische Vereniging zijn voorlopig uitgesteld. Er is bewust gekozen om nu in deze ‘coronaperiode’ aan de slag te gaan. In deze tijd wordt het dienstencentrum minder bezocht, omdat o.a. Het Trefpunt, Nonna en de bibliotheek nog gesloten zijn. Zwaluwe Bouw gaat de werkzaamheden uitvoeren. Uiteraard zullen de werkzaamheden gedaan worden met inachtneming van alle richtlijnen van het RIVM om besmetting met het coronavirus te voorkomen. Het werk in de hal van ‘t Weegje gaat zes weken duren. Meer informatie kan men vinden op de website van HW Wonen: https://www.hwwonen.nl