Thuis aan de slag met de E-waste Race Hoeksche Waard

Kinderen van 10 basisscholen uit de Hoeksche Waard gaan thuis aan de slag met de E-waste Race! Het reguliere project waarin kinderen op school leren dat het belangrijk is om elektronisch afval (e-waste) in te zamelen en te recyclen, kan wegens het corona virus niet plaatsvinden. Er is nu een online programma gemaakt waardoor de kinderen door middel van video’s, quizzen en challenges alles leren over het belang om elektronische apparaten te recyclen.

De 10 basisscholen uit de Hoeksche Waard krijgen vanuit de E-waste Race een online vorm van het recycle project. Normaal zouden 10 scholen aan de slag gaan met het inzamelen van klein elektronisch afval. Dit kan nu niet doorgaan. Om de kinderen toch bewust te maken van de problemen rondom e-waste en de scholen een helpende hand te bieden, is er een online lesprogramma gemaakt.

Stapsgewijs worden de leerlingen meegenomen langs video’s en opdrachten. Ze gaan ook zelf aan het werk door bijvoorbeeld campagnes te maken, social media bij hun project te betrekken en inzichtelijk te maken wat zij zelf allemaal aan elektronische spullen in huis hebben.

Red e-waste uit de prullenbak! Een belangrijk onderdeel van het online lesprogramma gaat over elektronisch afval uit de prullenbak krijgen. Nog te vaak belandt e-waste bij het restafval. Nu de leerlingen niet kunnen inzamelen op school, gaan de leerlingen zelf aan de slag om de boodschap aan hun omgeving te vertellen. Zo proberen ze het e-waste uit de prullenbak te redden en hun omgeving bewust te maken dat je e-waste (op een moment dat het weer kan) naar de milieustraat moet brengen.

De E-waste Race Hoeksche Waard is een initiatief van Weee Nederland en RAD HW B.V.