Nieuw jongerenplatform gelanceerd

SOW Rijnmond – spreek uit als zoooow Rijnmond – is officieel gelanceerd. SOW Rijnmond is een nieuw platform voor jongeren in het Rijnmondgebied en is een initiatief van regionale publieke omroep Rijnmond. Sinds begin februari is er door zeven jonge mediatalenten toegewerkt naar dit moment. SOW Rijnmond komt met verdiepende, eigenzinnige content voor én door jongeren uit de regio en vormt onderdeel van het Rijnmond Talent Lab.

De zeven deelnemers hebben de afgelopen weken de missie en visie van het platform bepaald. Nina van Steijn (24 jaar): “We willen aansluiten bij de belevingswereld van onze doelgroep, maar ook hun horizon verbreden. We zijn er voor mensen die bereid zijn om zich open te stellen voor nieuwe en andere ideeën. We dagen jongeren uit om buiten hun eigen comfortzone te stappen. Dit gebeurt op een creatieve en respectvolle manier.”

Jay Heim (18) vult aan: “Humor vinden we ook belangrijk: op deze manier kunnen we zware onderwerpen behapbaar en bespreekbaar maken.”

SOW Rijnmond wil mensen en culturen belichten met een diverse kijk op de wereld. “We hebben een nieuwsgierige houding naar het leven van een ander en naar de toekomst. We kennen geen grenzen: geen onderwerp is voor ons te gek en alles moet kunnen worden besproken. We draaien niet om dingen heen, maar laten zien hoe dingen echt zijn. Ook de rauwe kant.”, zegt Celine Santos Pires (23).

SOW Rijnmond is online te volgen via de website, Facebook, Instagram en op YouTube en komt met formats, als Nassen met Nina (videoserie over eetcultuur). Eerder deze week werd het eerste item van SOW Rijnmond uitgezonden op televisie bij Rijnmond over de toenemende messenproblematiek in Rotterdam.

“Wij zijn erg blij met dit nieuwe initiatief. Wij vinden het belangrijk om te investeren in nieuw mediatalent. Op deze manier creëren we een platform voor jong talent en voor experimenteren. De regionale omroep is voor velen altijd al een springplank geweest naar de nationale omroep. Bekende Nederlanders in de media Gert van ‘t Hoff, Han Kock, Eric van Dijk, Marcel van der Steen en Ghislaine Plag zijn allemaal hun carrière bij Rijnmond begonnen.”, aldus algemeen directeur Bert Klaver.

In-Soo Radstake, hoofd externe producties bij Rijnmond: “Talentontwikkeling is een belangrijk speerpunt voor ons als publieke omroep. Daarom zijn we Rijnmond Talent Lab gestart en SOW Rijnmond is daarvan het eerste resultaat. De talenten krijgen hier alle vrijheid om die verhalen te maken die zij belangrijk vinden. We begeleiden hen in het vinden van hun eigen stemgeluid en hopen hiermee ook nieuw talent aan onze organisatie te binden.”

Tijdens het project Rijnmond Talent Lab doen jonge talenten ervaring op met alle facetten van (digital) storytelling. Rijnmond Talent Lab is een samenwerking met het Grafisch Lyceum Rotterdam en Hogeschool InHolland. Deelnemers van het Talent Lab krijgen begeleiding van verschillende experts binnen Rijnmond en daarbuiten.

Kijk hier de introductiefilm van SOW Rijnmond. Wil je op de hoogte blijven? Volg SOW Rijnmond via de website, Facebook, Instagram en/of op YouTube.