CDA: zorgen om bereikbaarheid Hoeksche Waard

De CDA-Statenfractie in Zuid-Holland maakt zich zorgen over de bereikbaarheid en verkeersveiligheid van de Hoeksche Waard. Het eiland kamp al geruime tijd met verschillende verkeerssnelpunten en vreest dat de renovatie van de Heinenoordtunnel in 2023/2024 de situatie zal versterken.

De Heinenoordtunnel is de enige verbinding tussen de Hoeksche Waard en IJsselmonde. Tijdens de geplande renovatie zal de tunnel met regelmaat voor langere perioden worden afgesloten. “Het is daarom van belang dat de nodige maatregelen worden genomen om te voorkomen dat bestaande knelpunten serieuze bottlenecks gaan worden,” aldus CDA-Statenlid Maurits de Haan.

De provincie speelt een belangrijke rol bij een groot deel van de door Rijkswaterstaat genoemde maatregelen, welke zijn gericht op zowel het autoverkeer als de OV-verbinding. De zorgen bij de CDA-Statenfractie richten zich met name op het op tijd en volledig realiseren van de maatregelen. De Haan: “We zien bijvoorbeeld dat het inrichten van goede P+R faciliteiten bij Heinenoord ontbreekt in de structurele maatregelen.”