Bingokaarten om vakantie verveling tegen te gaan

Juf Annemarie Oskam, co-teacher op cbs De Bouwsteen in ‘s-Gravendeel, ontwikkelde de afgelopen weken zgn. Bingokaarten om de vakantie verveling de komende tijd tegen te gaan. De kinderen zitten al ruim een maand thuis en volgen onderwijs op afstand. Een dagritme is daarbij best belangrijk. Er kwamen vragen van ouders of de kinderen geen extra vakantiewerk konden krijgen, om dat ritme enigszins vast te houden. We denken dat de vakantie pauze voor iedereen goed is: de kinderen, zeker ook de ouders en niet te vergeten de leerkrachten.


Om toch wat inhoudelijks aan de kinderen mee te geven, zijn er drie kaarten ontwikkeld voor de onder-, de midden, en de bovenbouw. Uitdagend, creatief, technisch, grappig oftewel van alles wat voor 15 dagen plezier. Christelijke Scholengroep De Waard heeft het idee meteen omarmd, de kaarten een frisse en gezellige lay-out meegegeven en over alle scholen verspreid. Ook de PO-raad vindt het een creatief idee en heeft de link op haar site geplaatst om de kaarten landelijk zoveel mogelijk te delen!

Download hier de Bingokaarten:

Bingo Onderbouw
Bingo Middenbouw
Bingo Bovenbouw